23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Rejsen fra frø til vinduer

Holmen og Idealcombi fejrer 50 års succesfuldt samarbejde!

En vigtig milepæl blev fejret i september, hvor familien Søgaard var inviteret til det smukke og naturskønne Holmen i Sverige for at hylde 50 års samarbejde med den svenske træleverandør, Holmen. Et samarbejde der blev sået i efteråret 1973, helt præcist den 1. september, samme år som Idealcombi blev grundlagt af de to brødre, Bent og Henning Søgaard.

En solid samarbejdspartner 
Holmen er i dag en af de største skovejere i Sverige og har rødder, der går helt tilbage til 1609. Med over 400 år på bagen kan Holmen bryste sig af at være én af Europas ældste virksomheder. De har en stærk position i træindustrien og er kendt for deres engagement i bæredygtighed og skovforvaltning. Virksomheden har som træleverandør og savværk specialiseret sig i at producere skræddersyede træløsninger, der imødekommer kundernes behov.

I mange år arbejdede Idealcombi sammen med Holmen via en agent, Midtjysk Træimport, der repræsenterede dem fra 1973 til omkring 2000. Herefter overgik de til et direkte samarbejde. ”Holmen leverer altid den aftalte vare i en høj kvalitet, hvilket betyder, at vi meget sjældent oplever reklamationer. Det styrker samarbejdet og vores tillid til Holmen som fast råvareleverandør til vores fingerskarringsanlæg” udtaler Idealcombi ejer og Teknisk Direktør, Mikael Søgaard.

Større tilvækst end forbrug
Holmen har en imponerende bæredygtighedsprofil. De forstår vigtigheden af at bevare skovene og planter således hvert år 40 millioner nye træer. Til sammenligning plantes der hvert år 400 millioner nye træer i de svenske skove. Deres engagement i at plante flere træer end der fældes, er i tråd med Idealcombi’s egne værdier om bæredygtighed og støtte til skovvækst.

Idealcombi køber årligt mellem 6.000 og 8.000 m3 fyrretræ fra Holmen. En markant mængde, der vidner om det tætte samarbejde og Idealcombi’s tillid til Holmen, som deres primære træleverandør.

”Rejsen fra frø til træ”
Sådan lød overskriften på programmet for de danske gæster, som bød på en fascinerende indsigt i hvordan Holmen arbejder med træ. De var på besøg hos Friggesunds Plantskola, hvor de hørte om planteforædling. En målrettet proces hvor Holmen udvikler nye træsorter med specifikke ønskede egenskaber, som viste hvor omhyggelige de er med at skabe træprodukter af høj kvalitet.

Herefter gik turen til Skördare – den del af skoven, som bliver afskovet. Her oplevede de på nærmeste hold hvordan træerne, der ender som Idealcombi vinduesrammer, bliver fældet, håndteret og fragtet til savværket.

Jørgen Bonderup, Indkøbschef hos Idealcombi, fik den ærefulde opgave at plante et træ under skovbesøget, hvilket var en symbolsk gestus og en manifestation af det vedvarende samarbejde mellem de to virksomheder.

Dagen blev afsluttet med en hyggelig sammenkomst med drinks på Grillska Gården efterfulgt af en dejlig middag. En perfekt måde at fejre det lange og succesfulde samarbejde på.

Dagen derpå gik turen til Iggesunds Sågverk, hvor gæsterne fik indsigt i processen og den avancerede teknologi, der er involveret i træforarbejdningen. De fik mulighed for at se både traditionelle håndværksmetoder og moderne teknologi i brug, der viste, hvordan Holmen kombinerer det bedste fra begge verdener for at opnå det optimale slutprodukt.

En bred portefølje
Holmen er ikke kun kendt for deres engagement i træprodukter, men opererer også inden for flere andre forretningsområder. Ud over træprodukter spænder Holmens aktiviteter over skovforvaltning, produktion af pap, papir og vedvarende energi. Deres mangfoldige portefølje afspejler deres dedikation til bæredygtig forvaltning af naturressourcer og deres engagement i at levere løsninger til en grønnere fremtid.

Samarbejde igennem et halvt århundrede
Mikael Søgaard udtrykker sin værdsættelse af samarbejdet med Holmen med ordene: “Vi har et fantastisk samarbejde med Holmen. De er altid lydhøre overfor nye forslag og ideer, der underbygger vores innovative tilgang til at skabe vinduer, så vi kan vokse og udvikle os sammen.”

50 års samarbejde markerer ikke kun en milepæl, men tjener også som bevis på hvordan samarbejde, tillid og en fælles vision kan danne et stærkt og succesfuldt forretningsgrundlag.

Når vi ser tilbage på de seneste 50 år, kan vi med god ret sammenligne det med, at selv de stærkeste træer i skoven begyndte som små frø, der med den rette pleje og opmærksomhed kan vokse sig store og solide.  “At være en del af transformationen fra frø til innovative vinduesløsninger, der skaber værdi og forbedrer livskvaliteten for mennesker, er noget, vi er stolte af” slutter Mikael Søgaard.

Alt i alt var turen en stor oplevelse og en påmindelse om hvordan bæredygtighed, kvalitet og samarbejde kan gå hånd i hånd i erhvervslivet. I dette tilfælde – i et imponerende halvt århundrede!

Idealcombi A/S
Nørre Allé 51
7760 Hurup
Thisted Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25829328
P nummer: 1001588780

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047