23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Monteringsvenligt og alsidigt brandmateriel beskytter Danmarks største parkeringshus

Op til 2300 biler i Danmarks største enkeltstående parkeringshus er beskyttet mod brand med materiel leveret af Lemvigh-Müller.

Kilometerlange rørinstallationer, tusindvis af fittings og avanceret brandbekæmpelsesteknologi er med til at sørge for, at rejsende fra Københavns Lufthavn trygt kan efterlade deres biler i Danmarks største enkeltstående parkeringshus, CPH Parkering P1. Lemvigh-Müller har leveret komponenter fra producenten Victaulic, og teknikentreprenøren Nordisk Klima har projekteret og installeret sprinkleranlægget i det 60.000 kvadratmeter store og syv etager høje parkeringshus med plads til 2300 biler.

Specialister i parkeringsanlæg
Sprinkleranlæg er et af Nordisk Klimas specialer. Alene i 2022 installerede virksomheden syv anlæg i parkeringshuse over hele landet. Alligevel skriver CPH P1 sig ind i Nordisk Klimas historik som noget særligt.  

Det skyldes blandt andet, at størrelsen har gjort det nødvendigt at installere hele 14 såkaldte alarmventiler mod typisk fire i et gennemsnitligt dansk parkeringshusprojekt. Alarmventilerne åbner for vandgennemstrømning, når en sprinkler i en af installationens sektioner aktiveres.  

Arbejde til fire mand i et år
Det omfattende monteringsarbejde har taget fire mand et år. Dertil kommer arbejdstimer til afkortning, bearbejdning af rørender og hulboring, som Nordisk Klima valgte at udføre på sit eget værksted i Odense.

Værkstedsforarbejdede dele er sammen med det Victaulics gevindfrie samleprincip med til at effektivisere monteringsarbejdet. Samtidig bidrager letvægtsrør til bedre ergonomi for de udførende håndværkere, forklarer Troels Toftgaard, servicetekniker med speciale i sprinklerinstallationer hos Nordisk Klima og projektleder på CPH P1-projektet.

”En sprinklerinstallation er altid omfattende, og ved de store projekter er vi meget opmærksomme på, hvordan vi både kan effektivisere monteringsarbejdet og gøre det så lidt fysisk krævende som muligt,” siger han.

Høj forsyningssikkerhed for komponenter
Nordisk Klima har selv stået for hele projekteringen af sprinkleranlægget, men Troels Toftgaard har sat pris på at have let adgang til teknisk sparring hos Victaulic og høj forsyningssikkerhed for komponenter til installationen fra Lemvigh-Müller.

”Ofte indgår der hundredvis af den samme komponent i en installation, og det nytter ikke noget, at vi kan få leveret 150 koblinger, hvis vi har brug for 500. Derfor prioriterer vi forsyningssikkerhed meget højt. Men det betyder også noget at have let adgang til teknisk sparring, hvis der opstår tvivl om en detalje,” siger han.

Løsninger til ethvert formål
Victaulics produkter bruges ud over til sprinklerinstallationer bredt i industrisektorer som offshore, energi og minedrift. Men de kan også anvendes til brugsvandsinstallationer, og flere end 100.000 varenumre betyder, at der er en Victaulic-løsning til ethvert formål.

Lemvigh-Müller A/S
Stationsalleen
2730 Herlev
Herlev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56973311
P nummer: 1007938663

Kontaktperson

KBP
Kim Betak Pedersen
Kommunikationsmedarbejder
kibp@lemu.dk

Send til en kollega

0.078