Som brød i ovnen: Sådan testes varmepumperne
Kan varmepumpen holde til det ekstreme stormvejr, som forrige weekend bød på? Hvad hvis der regner meget i en periode – påvirker det så varmepumpens funktionalitet og ydeevne? Og hvad vil min nabo sige, hvis varmepumpen larmer?
Det er blot nogle af de spørgsmål, som vores kundeservice støder på til dagligt. Og det er faktisk ret simpelt at give dem svar på deres mange spørgsmål – for varmepumperne er ikke blot blevet hverdagstestet i virkelighedens storm, regn og blæst – de er også gennemtestet i vores klimakammer.
Klimakammeret er guld værd i vores udvikling. Grundlæggende fungerer et klimakammer som et udemiljø – bare i simulerede omgivelser. Her testes prototyperne, før de sendes ud til kunderne.
Værdifuld indsigt i produktet
Vi har hos DVI Energi vores eget klimakammer, hvor vi, ligesom med brød i ovnen, hele tiden holder skarpt øje med varmepumpens opførsel og reaktion i kammeret. Vi skruer op og ned på temperaturer, indstiller forskellige luftfugtigheder og holder øje med lydniveauet i kammeret. Alt sammen for at finde ud af, hvad varmepumpen kan holde til, og hvor vi evt. kan optimere på den.
Klimakammeret er derfor helt uundværligt for vores arbejde, og giver os værdifuld indsigt i vores produkter.
Vi tester i forskellige miljøer og i ekstreme vejrforhold. Vi analyserer varmepumpernes effektivitet og måler deres lyd.
Med ovenstående er det ligeledes muligt at lave tests efter gældende ecodesign jf. EN14511, der sætter rammerne for energimærkningen af en varmepumpe og dermed dets effektivitet.
Og vores varmepumper består testen. De kan holde i alt slags vejr – også i virkeligheden.