23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Lej skolemoduler med grøn samvittighed

Lang levetid, energieffektive og genanvendelige – bliv klogere på Expandias skolemoduler, når Building Green slår dørene op i København.

Expandia er igen på plads til Building Green i Forum den 1. og 2. november. Virksomheden er en af Nordens førende moduludlejere og har i otte år arbejdet systematisk med at mindske miljøpåvirkningen i hele værdikæden.  

– Vi bliver hele tiden klogere og finder nye, smartere og mere miljøvenlige måder at gøre tingene på. Vores moduler kan bruges igen og igen i op til 30 år, men hvad gør vi for eksempel, når lokalerne er helt udtjente og ikke kan udlejes længere, siger Torben Færch, adm. direktør i Expandia Moduler A/S.

Fra skole til sommerhus

– Rammen i vores moduler er lavet af 8,4 m3 træ, som sagtens kan genanvendes. Derfor har vi indgået et samarbejde med en svensk fabrik, som bearbejder rammerne og bruger dem i produktionen af mindre træboliger. Så et gammelt skolemodul kan for eksempel blive til et helt nyt sommerhus, forklarer Torben Færch. 

Sidste år solgte Expandia mere end 100 udtjente moduler. På den måde kan størstedelen af materialerne leve videre, og moduludlejeren kan blive ved med at udvide og modernisere modulflåden, så komfort og miljø altid går hånd i hånd.

LÆS OGSÅ: HISTORISK SKOLE GENHUSES I NÆSTEN 1.500 M2 MODULER

God energi! 

Nye undersøgelser fra Realdania viser, at der i over halvdelen af landets klasselokaler er for meget CO2, og at skolernes indeklima ikke er blevet forbedret siden 2009. Netop det sunde indeklima har været et omdrejningspunkt i udviklingen af Expandias moduler til børnehave og skole.

”Der er god isolering i vægge, lofter og gulve, LED-armaturer, specialudviklede ventilationsanlæg og luft til luft-opvarmning. Det kan godt være, at modulerne er midlertidige, men vi har tænkt høj komfort, sunde rammer og energieffektivitet ned til mindste detalje, siger Torben Færch.

LÆS OGSÅ: 13 EXPANDIA-MODULER FORVANDLET TIL VUGGESTUE

Grib de grønne frugter

Hvert år udgiver Expandia en miljørapport, hvor virksomheden sætter ord og tal på deres miljøindsats. Det handler om at gribe både de lavt- og højthængende grønne frugter, fortæller Torben Færch og fremhæver et par af de nyeste tiltag:

– Selvom vores moduler er bygget af gode og robuste materialer, er vi nødt til at renovere dem løbende, så lokalerne hele tiden holder den høje standard. Men fra næste år vil vi skrue endnu mere op for kvaliteten, så alle materialer i vores nyproduktion har en levetid på minimum 15 år, fortæller Torben Færch og fortsætter:

– Vi er også i fuld gang med at øge sorteringsgraden af affald ved både modulproduktion og renovering. Målet er 80 %, og vi er godt på vej! Vi er faktisk gået fra at sortere 40-50 % til 76-77 % ved at øge antallet af fraktioner og returnere spildmateriale til producenter, som så genanvender det.

Mød Expandia på Building Green i Forum både onsdag og torsdag fra klokken 9.00 til 17.00.

LÆS MERE: SKOLEMODULER FRA EXPANDIA – HURTIGT, ENKELT OG ØKONOMISK!

Expandia Moduler A/S
Munkegårdsvej 32
3490 Kvistgård
Helsingør Kommune
Danmark
CVR nummer: DK35636153
P nummer: 1019033763

Send til en kollega

0.096