23948sdkhjf
Del siden
Annonce

ABC Pavilloner opfører daginstitution af genanvendte moduler

ABC Pavilloner oplever en stigende efterspørgsel på leje af daginstitutioner, og den midtjyske modulproducent opfører blandt andet en midlertidig daginstitution i Virklund syd for Silkeborg i en totalentreprise.

En ny daginstitution i Virklund i Midtjylland skal huse omkring 100 børnehave- og vuggestuebørn samt 20 medarbejdere. Opførelsen af de i alt 896 kvadratmeter, der fordeler sig på 22 moduler, står midtjyske ABC Pavilloner for i en totalentreprise.

Ifølge Dennis Holm Vegeberg, som er afdelingsleder i ABC Pavilloner, har de haft stort fokus på, at så mange materialer og byggematerialer som overhovedet muligt kan genanvendes i forbindelse med opførelsen af daginstitutionen med navnet Børnehuset Korshøjvej.

Op mod 75 procent genanvendes 
- Institutionen er blevet opbygget af en særlig type multimoduler, hvor op mod 75 procent af materialerne kan genanvendes. Modulerne til dette projekt har tidligere været anvendt i forbindelse med både en midlertidig skole på Sjælland og en kontorbygning i Aarhus, forklarer Dennis Holm Vegeberg.

Modulernes CO2-udledning er desuden væsentlig mindre end et traditionelt byggeri på betonfundamenter, da dette byggeri er placeret på såkaldte skruefundamenter, som er genanvendelige og belaster omkring 37 procent mindre end beton.

Stigende efterspørgsel på leje af moduler 
Opførelsen af et mindre klimabelastende byggeri som Børnehuset Korshøjvej er ikke det første af sin slags fra ABC Pavilloner, da modulproducenten tidligere på året leverede en tilsvarende institution til Resenbro øst for Silkeborg. Ifølge Dennis Holm Vegeberg skyldes den stigende efterspørgsel på leje af moduler blandt andet den hurtige og effektive opførelse:

- En af fordelene ved modulbyggeri er de præfabrikerede elementer, hvilket betyder markant kortere byggetid. Dette muliggør, at et en institution som Børnehuset Korshøjvej, der kun skal bruges i en tidsbegrænset periode, kan stå færdig i løbet af bare få måneder, siger Dennis Holm Vegeberg og fortsætter:

En fordel med faste udgifter
- Som følge af inflationen og byggebranchens stigende omkostninger til byggematerialer oplever vi derudover, at det bliver mere attraktivt at leje moduler, da udgifterne hertil fastsættes fra starten. Dette er for mange mere fordelagtigt, idet der er en forudsigelighed i økonomien.

Ifølge Ingelise Thune, som er bygherrerådgiver ved Silkeborg Kommune, skyldes opførelsen af daginstitutionen i Virklund først og fremmest kommunens befolkningsvækst, der øger behovet for flere institutionspladser. 

Ekspertise i midlertidigt modulbyggeri
- Det har været en udfordring at finde en egnet placering til en permanent institution i Virklund, simpelthen fordi byen allerede er tæt på fuldt bebygget. Vi har derfor måttet søge om dispensation til at kunne opføre en midlertidig institution i Virklunds industriområde. Efter en udbudsrunde faldt valget på ABC Pavilloner grundet deres ekspertise i blandt andet midlertidigt modulbyggeri. Samtidig har ABC Pavilloner stor erfaring i lignende projekter, da de som bekendt tidligere på året opførte en tilsvarende institution i Resenbro, lyder det fra Ingelise Thune.

De midlertidige moduler til Børnehuset Korshøjvej i Virklund udlejes for en periode på tre år.

ABC Pavilloner A/S
Fundervej 44
7442 Engesvang
Ikast-Brande Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21637076
P nummer: 1005084503

Kontaktperson

Edel Friis
Marketing, Kommunikation & It
+45 73708380 ef@abcpavilloner.dk

Send til en kollega

0.062