23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Løvvangen InBetween: et Nyt Mødested i Nørresundby

Aalborg Kommune har igangsat et ambitiøst projekt kaldet "Løvvangen InBetween" med det formål at omdanne Løvvangen-området i Nørresundby. Dette projekt blev sat i gang efter beslutningen om at lukke Løvvangskolen og rive bygningen ned. Visionen bag projektet er at skabe en mere sammenhængende forbindelse mellem Løvvangen og resten af Nørresundby, aktivere området, forbedre dets historiefortælling og give bedre adgang til de grønne områder, der ligger i og omkring projektområdet

Frandsen & Søndergaard bakker op, som bygherrerådgiver.

Projektet er af afgørende betydning, da lukningen af den centrale skole efterlod et betydningsfuldt tomrum i lokalsamfundet. Som en del af denne proces besluttede Byrådet samtidig at investere 21 millioner kroner i udviklingen af nye aktiviteter i området. Dette er et afgørende skridt i retning af at give Løvvangen en ny og relevant funktion i Nørresundby-samfundet.

Løsning af Udfordringerne

Projektområdet har et enormt potentiale som en del af en større omdannelsesproces. Det forventes, at etableringen af et nyt mødested i Løvvangen InBetween-området, enten som nybyggeri, en tilbygning til eksisterende faciliteter eller som en ombygning, vil kunne:

Vi skal styrke områdets historiefortælling
- Skabe et mødested, hvor mennesker i alle aldre, uanset baggrund og interesser, kan mødes.
- Facilitere borgernære funktioner som læge- og sygeplejeklinik, træningsenheder og børnetandlægeklinik.
- Igangsætte aktiviteter, der vil berige området yderligere.
- Forventet Udviklingsudbytte

Dette udviklingsforløb, med støtte fra Fælles Rum-puljen, forventes at kvalificere mødestedet ved at identificere aktører, brugere, aktiviteter og indhold. På et senere tidspunkt i processen forventes en konkretisering af husets funktioner, udseende og materialevalg. På udviklingsforløbets afslutning forventer vi at have en tegning af et hus, der rummer ønsker og ideer til et mødested for mennesker i alle aldre, uanset interesser og baggrund.

Projektet blev præsenteret af Rådmand for Sundhed og Kultur, Jes Lunde, Rådmand for Klima og Miljø, Per Clausen, og Borgmester Lasse Frimand Jensen. Efterfølgende blev det symbolske første spadestik taget af Rådmand Jes Lunde.

Det Nye "Mødested"

"Mødestedet" vil blive placeret ved Løvbakken i Nørresundby og vil indeholde kommunale tandlæge- og sundhedsfremmefaciliteter, en lægeklinik og andre fællesfaciliteter. Byggeriet omfatter klinikrum, kontorer, samtalerum og fællesområder for de forskellige brugergrupper. Derudover vil der blive etableret udendørsarealer, herunder ankomstområder og skure som en del af projektet.

Løvvangen InBetween-projektet repræsenterer en spændende mulighed for at genskabe et vigtigt mødested og aktivt byrum i Nørresundby, samtidig med at det skaber en bro mellem forskellige boligområder. Dette initiativ lover at tilføre nyt liv og mening til området og forbedre livskvaliteten for beboerne i området.

Bygherre: Aalborg Kommune, Sundhed- og kultur 
Totalentreprenør: HP Byg A/S 

Frandsen & Søndergaard, Rådgivende Ingeniørfirma K/S
Voergårdvej 8
9200 Aalborg SV
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK28489676
P nummer: 1011145392
Nyeste opslag fra Frandsen & Søndergaard, Rådgivende Ingeniørfirma K/S
Indlæs flere opslag

Send til en kollega

0.032