23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny dokumentationsmetode for skruefundamenters bæreevne

Byggebranchen skal ikke sætte mere stål i jorden end der reelt er behov for. ”Let gang på jorden”. Derfor har en trio bestående af BAYO.S Skruefundamenter, Andreasen & Hvidberg samt Aalborg Universitet udviklet en ny metode og et software til optimering af skruefundering. Gevinsten er en CO2 besparelse på op til 80% ved fundering af et konventionelt typehus sammenlignet med betonfundering.

BAYO.S Skruefundamenter, Andreasen & Hvidberg samt Aalborg Universitet er netop blevet præmieret med Bygningskomponentprisen 2023 af Villum Fonden & Velux Fonden ud fra begrundelsen, at forskningens resultater sætter "nye standarder for skruefundamenter, der kan gøre byggebranchen mange tons CO2 lettere, hurtigere og billigere".

Ved en fælles indsats er det lykkedes at samle viden i et innovativt system af software, måleenheder og montagemaskiner, så det nu er muligt at dokumentere skruernes reelle bæreevne og på den måde sætte nye standarder for skruefundamenters brug i byggeriet. Ved at kunne måle og dokumentere jordbundens bæreevne, har man også mulighed for at udnytte jordens styrker i et byggeri.

Dokumentationen af bæreevnen foretages mens pælene bliver monteret i jorden, og på den måde kan antal og længder optimeres undervejs i et projekt. Derved undgår entreprenøren overdimensionering, og der spares betydelige mængder CO2 på materialeforbruget.

Bygger du med BAYO.S Skruefundamenter, bygger du med materialer som:

  • er ISO-certificeret og CE-mærket
  • er produceret og godkendt til byggeri i EU
  • overholder EN-normen for stål, svejsning og galvanisering
  • understøtter BR18
  • kan dokumentere bæreevnen i henhold til Eurocode 7 normen
  • kan dokumentere levetid
  • udfærdigelse af SBi 271 og DS1140
  • kan dokumentere i konstruktionsklasse 1, 2, 3 og 4
  • giver mulighed for at tegne en lovpligtig byggeskadesforsikring

Vil du høre mere om hvordan du kan bruge BAYO.S skruefundamenter til dit næste projekt så ring til BAYO.S på (+45) 70 275 275 og få et tilbud.

Læs om BAYO.S forskning her: Forskning i skruefundamenter

Læs hele motivationen fra The Velux Foundation her: Let gang på jorden – trio bag innovative skruefundamenter modtager Bygningskomponentprisen 2023

BAYO.S Skruefundamenter ApS
Ankervej 1
4800 Nykøbing Falster
Guldborgsund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK39002299
P nummer: 1022918954

Kontaktperson

MT

Send til en kollega

0.047