23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Sikkerhedstest på elektriske køretøjer

Elektrificeringen af biler og andre køretøjer er for længst rullet ind over os. Fokus på miljø og klima, og ønsket om at køre grønt har aldrig været større.

Salget af elbiler slår den ene rekord efter den anden, og antallet af elbiler har efterhånden nået en størrelse, hvor hovedparten af nye biler på de danske veje er elektriske (hybrid, plugin-hybrid og ren el). Mens skiftet fra benzin- eller dieselbil har spredt køreglæde blandt danske bilister, har det givet anledning til grå hår på værkstederne – skal man nu til at være elektriker for at være mekaniker? En rutineopgave som olieskift eller reparation af udstødningssystemet er selvsagt ikke aktuel for elbiler, som derimod har et kraftfuldt batterisystem til drivlinjen med en højere spænding end de fleste elektrikere håndterer til hverdag; 800 V DC stiller krav til udstyr og sikkerhed! Elbilernes indtog har også sat sit præg på elektrikernes hverdag; AC-ladestikkontakter og -ladestandere skyder op i boligkvarterer og ved kontorer, mens DC-ladestationer på flere hund­rede kW udbredes på tankstationer og større parkeringspladser. Her er tale om højeffektivt udstyr, som stiller krav til dimensionering såvel som over- og fejlstrømsbeskyttelsesudstyr samt afprøvning, og ligesom med køretøjerne, afføder det krav til udstyr, sikkerhed og testinstrumenter.

Specielt udviklet til elektriske køretøjer er Metrel MI3132 det første måleinstrument af sin slags. Som vi kender det fra Metrel, er brugerfladen intuitiv og menuerne simple, mens funktionerne er omfattende. MI3132 kan bruges på alle elektrisk ledende dele på elbilen, og har bl.a. funktioner til spændingsmåling, isolationstest på batteriet (UN ECE R100/ISO 6469-3) og kontinuitetstest. Dokumentation kan gemmes i Metrels velkendte hukommel­sesstruktur og udskrives via ES Manager-softwaren.

Metrel MI3132 EV Tester er et testinstrument udviklet til brug ved service og vedligehold af elektriske køretøjer, heriblandt hybridbiler (HEV), plugin-hybridbiler (PEV) og naturligvis rene elbiler.

Betjening og valg af funktion foregår let på den intuitive farvetouchskærm, som også kan vise hjælpebilleder af korrekt forbindelse. Måleresultater kan gemmes i instrumentets hukommelsesstruktur og overføres til PC for udarbejdelse af dokumentation med det medfølgende Metrel ES Manager-software. Samspillet mellem MI3132 og Metrel ES Manager understøtter i øvrigt brugerdefinerede autosekvenser, så man kan tilpasse instrumentet til lige netop de tests, som er mest relevante.

Metrel MI3132 har følgende funktioner:

• Visuel inspektion (checkliste)

• Spændings- og frekvensmåling (AC, DC, AC+DC)

• Kontinuitetsmåling med op til 2 A teststrøm med to eller fire ledere

• Modstandsberegner til beregning af grænseværdier for kontinuitetstest baseret på længde og tværsnit

• Isolationstest op til 1500 V DC

• Isolationstest mellem batteripoler og chassis, UN ECE R100/ISO 6469-3

• Autosekvens til periodisk test

• Autosekvens til brug efter uheld

Hos Elma Instruments er vi klar til at rådgive dig med valget af det helt rigtige måleudstyr til elektriske køretøjer og ladeudstyr. Vi har alt lige fra den helt simple EV-måleledning til den superavancerede DC-lader-tester.

Se mere på www.elma.dk eller ring på 70 22 10 00.

 

Elma Instruments A/S
Ryttermarken 2
3520 Farum
Furesø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK24229408
P nummer: 1006428966

Kontaktperson

S&S
Support & Salg
info@elma.dk

Send til en kollega

0.047