23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kan vi rewilde vores byer?

På Build for Biodiversity den 5. & 6. marts 2024 kan du opleve en hel række dybt kompetente og inspirerende talere fra et bredt udsnit af branchens aktører, som igennem oplæg, debatter, workshop og en guidet gåtur gør dig klogere på de udfordringer, krisen stiller. Du kan blandt andet få sat fokus på det spændende tema, 'urban rewilding'.

Kan vi rewilde vores byer? Og kan vi tage elementer med ind i byen og gøre det urbant?

Det kan du blandt andet blive klogere på den 5. & 6. marts, når vi afholder konferencen Build for Biodiversity, hvor du får flere perspektiver på begrebet og praktiske eksempler. 'Urban rewilding' handler om at bringe elementer af vildmark tilbage, omfavne naturlige processer og genoprette økosystemer med mindre menneskelig indblanding. Det er endnu ikke blevet et begreb i Danmark, men lige nu ser vi tendenser på det.

Glæd dig til oplæg fra både Morten DD Hansen og Nathalie Pettorelli og en spændende debat med Kristine Kjørup Rasmussen, Jens-Christian Svenning, Mette Skjold og Mia Helvig Manghezi.

Gør bynaturen en forskel?
Gør det overhovedet en forskel, hvad vi gør i byerne? Skal vi ikke bare redde naturen ude i de vilde landskaber? Svaret er, at indsatsen for biodiversitet begynder dér, hvor folk bor og arbejder – det er der, vi oftest møder blomster, insekter og fugle, og det er her, vi hver især kan gøre en forskel og med egne øjne se resultaterne.
Morten DD Hansen, museumsinspektør, biolog og tv-vært, Naturhistorisk Museum Aarhus

Rewilding cities - how does it work, and what are the challenges?
In this era of rapid climate shifts, the long-term safety and sustainability of our cities will depend on their ability to adapt and mitigate climate shocks. Rewilding could be a key part of the urban design toolbox to improve public health and wellbeing and save costs in the long term. This presentation will provide an overview of the potential benefits and challenges associated with the rewilding of urban spaces.
Prof Nathalie Pettorelli, institute of zoology, Zoological Society of London

Panelsamtale: Kan vi rewilde vores byer?
Når det kommer til at genoprette biodiversitet og vores økosystemer, har ’rewilding’ de seneste år vundet indpas som en af de metoder, der ofte henvises til. Men kan vi oversætte principperne til en urban kontekst og også bruge vores byer til at genoprette økologiske systemer og give meningsfuld plads til liv? Kan vi bringe naturen så nært ind i byerne, at vi
kan tale om at ’rewilde’ det urbane rum?
Kristine Kjørup Rasmussen, biodiversitetsudvikler & biolog, Oiko
Jens-Christian Svenning, professor og leder af Danmarks grundforskningsfonds center for ecological dynamics in a novel biosphere (ECONOVO), Aarhus Universitet
Mette Skjold, partner, CEO, SLA
Mia Manghezi, projektudviklingsdirektør, PensionDanmark Ejendomme 

Læs mere om Build for Biodiversity her 

Tilmeld dig konferencen og vær med til at nørde urban biodiversitet med 300 andre ildsjæle 

Building Green / Insight Events ApS
Ørnevej 18, 1.
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK24240371
P nummer: 1003747958

Kontaktperson

BG

Send til en kollega

0.063