23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Elever er et stærkt bidrag i jagten på arbejdskraft

I Brødrene Dahl fortsætter flere end otte ud af ti handelselever i virksomheden efter at have afsluttet deres uddannelse.

Kampen om faglært arbejdskraft i byggebranchen har længe være stor, og selv med udsigt til en vis afmatning tyder intet på, at det fremover vil blive nemmere at rekruttere.

Ikke mindst derfor ser Brødrene Dahl sit hold af handelselever som en investering i forhold til morgendagens rekruttering.

-Hos os får de unge en rigtig solid uddannelse, og samtidig er det de senere år lykkedes os at holde på over 80 pct. af dem efter endt uddannelse, lyder det fra uddannelseschef Jesper Madsen.

Konkret og branche-nær

I 2022 valgte Brødrene Dahl samtidig at styrke sin elevuddannelse. Ved at oprette et selvstændigt hold på Handelsfagskolen i Skåde, Aarhus Business College, var målet at gøre uddannelsen endnu mere konkret og branche-nær. 

Erik Ballhorn, Laila Jacobsen, Sofie Rigensborg og Nikolaj Ejstrup er fire elever i Brødrene Dahl, som for nylig var to uger afsted på skolen i Aarhus. Alle er de i gang med deres 2. år på elevuddannelsen.

-Der ligger meget rådgivning i jobbet, og så er det jo vigtigt med et vist produktkendskab. Det er noget at det, vi får på skolen, hvor der fx også kommer leverandører, siger Nikolaj Ejstrup fra Frederikssund.

Erik Ballhorn, der er elev i Aalborg, oplever samtidig, at der under uddannelsen er god plads til ”learning by doing”.

-Hvis jeg laver en fejl, så bakker kollegerne mig op. Holdningen er som regel, at jeg så har lært noget af det.

Ny viden og kollega-hjælp

Det samme oplever Laila Jacobsen, 32-årig voksenelev, der inden hun begyndte i Brødrene Dahls Grindsted-butik, for eksempel ikke kendte noget særligt til armaturer, men siden har hentet en masse viden.

-Der er så mange forskellige valgmuligheder, og det er et område, hvor der sker meget inden for energibesparelser. Derfor har jeg også valgt at skrive min fagprøve om armaturer, fortæller hun.

Det, at eleverne føler sig mere eller mindre ”blanke”, når de starter, er helt naturligt. Som Sofie Rigensborg fra Odense siger det:

- Jeg vidste ikke en dyt om VVS, og man vil jo gerne vide noget om det, man skal sælge. Men kollegerne var rigtig gode til at støtte mig og komme med råd.

Det er den slags oplevelser, der gør, at størstedelen af eleverne falder så godt til hos Brødrene Dahl, at de ønsker at fortsætte deres arbejdsliv i virksomheden, når deres elevtid er slut.

Både Sofie, Laila, Erik og Nikolaj kunne da også tænke sig at arbejde videre i Brødrene Dahl og dermed levere et vigtig bidrag i jagten på fremtidens arbejdskraft.

I øjeblikket deltager Brødrene Dahl på uddannelsesmesser og besøger skoler landet over for at sikre sig endnu et hold elever på 22-23 unge.

 

 

 

 

Brødrene Dahl A/S
Park Allé 370
2605 Brøndby
Brøndby Kommune
Danmark
CVR nummer: DK81822514

Kontaktperson

SK
Sinne Kold
Marketingchef
+45 30596837 sinkol@bd.dk

Send til en kollega

0.078