23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fællesskab for de unge

Et står færdigbygget i Horsens, et er i gang i Herning, og i Roskilde er man ikke ”gået i jorden” endnu. På kollegiet i Horsens skal malermester Heidi Zilmer stå i spidsen for et malerværksted.

Man træder ind i en eksklusiv klub, når man begynder som lærling i et håndværksfag. Det er udgangspunktet for den nye forstander på det nye Håndværkskollegie i Horsens, Jens Peter Stou. Han vil gøre sit til, at de unge lærlinge på kollegiet bliver modnet og styrkede som håndværkere, der er stolte af deres uddannelsesvalg. 

-Jeg tog selv en tømreruddannelse som voksenlærling, og jeg kommer med den fortælling, at håndværksfag er med til at åbne verden, siger han.

Med de nye håndværkskollegier får de mange lærlinge, som kommer til at bo på kollegierne, en unik mulighed for at være passionerede for deres fag, fordi de kommer til at bo i en kultur, der elsker samværet omkring det gode håndværk. Jens Peter Stou drømmer også om, at kollegiet åbner dørene for den passion for håndværk, for eksempel med lokale forløb med brobygningselever, eller med kurser og sommercamps for beboerne og unge udefra. 

Med en baggrund som træner i foreningssport og som underviser på tømreruddannelsen på Herningsholm Erhvervsskole har Jens Peter Stou stor erfaring i at skabe relationer med unge, og hans håb er, at de på kollegiet får skabt ’det gode ungdomsliv’ med fællesskab, nære venskaber og oplevelser. 

- De har et fælles ståsted og er alle flyttet hjemmefra. Der skal kollegiet være en tryg base, forklarer han, der selv flytter ind i kollegiets forstanderbolig sammen med sin kone, og han kommer derfor helt tæt på de unge beboeres hverdag. 

Læs artiklen Fællesskab for de unge i Danske Malermestre

Foto Fonden for Håndværkskollegier

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710
P nummer: 1003147310

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.047