23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kvalitet og holdbarhed præger farverig fibercementfacade gennem mere end 16 år

Da mere end 250 boliger i 2007 gennemgik en omfattende renovering, var det et ufravigeligt krav, at den karakteristiske facadearkitektur blev bevaret. Derfor faldt valget på fibercementplader, der selv efter 16 år har bevaret sin høje kvalitet og sit autentiske udseende, som stadig den dag i dag er afgørende for boligforeningens sociale samhørighed.

Farverige facader kan være med til at understøtte beboeres tilhørshold til boligen. Det er den almene boligforening Vadgårdsparken i Søborg et godt eksempel på. Her gennemgik 256 boliger i 2007 en totalrenovering, der skete med stor respekt for den arkitektur, som beboerne historisk set har været tæt forbundet med.  

Renoveringen indebar en udskiftning af bebyggelsens misligholdte facade, der blev skiftet ud med holdbare fibercementplader fra Swisspearl i seks forskellige farver. Og i dag – efter 16 år – fremstår facadepladerne stadig med de samme farver og karakter, som i sin tid blev nøje udvalgt.

- Boligerne er opført omkring selvstændige gårdmiljøer, der fremstår med særegne farvenuancer, der har været vigtige for boligforeningens sammenhængskraft siden opførelsen i 1980’erne. Af netop den grund var det et krav, at den oprindelige arkitektur blev bevaret ved renoveringen. Bl.a. ved at genskabe boligernes karakteristiske farver på de nye facader, fortæller arkitekt MAA Jesper Møgelhøj, der i dag har egen tegnestue, men i 2007 var involveret i omdannelsen for KANT Arkitekter.

Valget faldt på en fibercementplade fra Swisspearl, fordi den på daværende tidspunkt var det eneste gennemfarvede produkt på markedet, som tilmed kunne skræddersyes til projektet.

- Vi var på jagt efter en facadeplade, der matchede de eksisterende farver, og her var den gennemfarvede fibercementplade faktisk den eneste reelle mulighed. Vi fik desuden mulighed for at få speciallavet farven på pladen for at sikre ligheden til den daværende facade. At pladen så også krævede minimal vedligeholdelse og desuden holder farven den dag i dag er kun et stort plus, forklarer Jesper Møgelhøj.

Fibercement bidrager til byggerier, der holder
Hos Swisspearl glæder man sig over at have bidraget til et projekt, hvor facaden stadig fremstår som ny efter mange års slid. Det illustrerer nemlig lige præcis styrken ved brug af højkvalitetsfacadeplader i fibercement.

- Vi vil gerne bidrage til skabelsen af tidløse og bæredygtige byggerier, der forener holdbarhed og kvalitet gennem skiftende vejr og trends. Og i den sammenhæng er fibercement et oplagt materialevalg, fordi det kan bidrage til at bevare det arkitektoniske udtryk gennem mange år med minimalt vedligehold til følge. Det er Vadgårdsparken et godt eksempel på. Swisspearl Carat er en meget hårdfør fibercementplade og mister ikke farve, og det er der stor efterspørgsel på, fordi bæredygtighed blandt andet manifesterer sig i langtidsholdbare byggerier, der står i mange år frem, lyder det fra projektkonsulent hos Swisspearl, Jonas Grøndal

Om Vadgårdsparken:
Bygherre: Arbejdernes Boligforening i Gladsaxe
Arkitekt: KANT Arkitekter
Antal boliger: 254
År: 2007
Leverance: Swisspearl Carat Coral 7031 og 7032, Carat Anthracite 7020, Carat Azurite 7040 og 7041 samt Carat Jade 7050

Swisspearl Danmark A/S
Gasværksvej 24, 1. sal
9000 Aalborg
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK58711713
P nummer: 1002086335

Kontaktperson

Anette Brunsgaard Tymm
Marketingchef
+45 99372222 anette.tymm@swisspearl.net

Send til en kollega

0.078