23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Håndværkskollegiet i Herning er i gang med 3. etape på montering af CLT og limtræ

Profile A/S leverer i samarbejde med C.C. Contractor A/S og via Bygma Herning certificeret CLT og limtræ til hele byggeriet.

Håndværkskollegiet i Herning er i gang med 3. etape på montering af CLT og limtræ. Der er i alt 10 etaper, inden kollegiet står færdigt til sommer 2025.

Kollegiet kommer til at rumme ca. 70 studieboliger med tilhørende fællesfaciliteter og værksteder. Den cirkulære trækonstruktion er tegnet af Dorte Mandrup A/S, og skal, udover det ikoniske ydre, være med til at skabe unikke faglige og sociale rammer for kommende håndværkerlærlinge. Dorte Mandrup fortæller her om ambitionerne bag Håndværkskollegiet i Herning.

Bygningen opføres med en rammekonstruktion i limtræ samt limtræselementer i svalegangene. Mellem hver rammekonstruktion er der limtræsbjælker og tagelementer, der samlet danner tagkonstruktionen. Væg- og dækkonstruktionen leveres i CLT, og væggene beklædes med flotte CLT 3-lags plader. Der er ikke to spær, der er ens, og alle de bærende konstruktioner er af træ. 

Der er fra starten blevet fokuseret på at skabe et byggeri med mindst muligt CO2-aftryk. I det regnskab spiller valget af en bærende konstruktion i CLT og limtræ en væsentlig rolle. Ved at anvende træ, i stedet for f.eks. stål eller beton, kan byggeriets samlede CO2-aftryk nedbringes markant.

Kollegiet forventes at blive DGNB Guld-certificeret, hvilket betyder at bygningen CO2-aftryk bliver kortlagt og minimeret via en livscyklusanalyse, alle materialer screenes for miljøfarlige stoffer, og bygningen bliver langtidsholdbar.

Profile A/S leverer i samarbejde med C.C. Contractor A/S og via Bygma Herning certificeret CLT og limtræ til hele byggeriet.

Vi er stolte af at være en del af projektet, og ser frem til at fortsætte det gode samarbejde.

Se andre af vores projekter med CLT og limtræ.
Læs vores håndbog om CLT og limtræ.

 

Profile A/S
Skånevej 2
6230 Rødekro
Aabenraa Kommune
Danmark
CVR nummer: DK24212394
P nummer: 1003055893

Kontaktperson

Dorthe Sprøgel Svendsen
Projektchef Trækonstruktioner
+45 27795484 dsp@profile.dk

Send til en kollega

0.078