23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Cirkulær metal til fremtidens byggeri

Den fynske akustikproducent DAMPA fremskynder deres grønne omstilling med den cirkulære filosofi "Reduce, Reuse, Recycle".

DAMPA tager et stort skridt i retningen mod at forme fremtidens byggeri med robuste og holdbare akustikløsninger i metal. Det gør de blandt andet med et fokus på regenerativt design og cirkulære materialer.

NYE INITIATIVER PÅ HORISONTEN
"Vi stopper ikke her," udtaler DAMPAs direktør, Michael Nykjær og forsætter: "Takeback-ordninger er på tegnebrættet, og det er noget, vi forventer at implementere snart. Vi har for nyligt hjemtaget et ældre loft fra Varde Skole efter 20 års tro tjeneste. Vælger man disse lofter til nye projekter er CO2-aftrykket allerede reduceret til nul. Desuden har vi produktspecifikke EPD'er på trapperne, hvilket vil give vores kunder endnu større gennemsigtighed i deres valg af materialer til det grønne byggeri." Foruden de forskellige cirkulære initiativer, har DAMPA også tilføjet post-consumer aluminium til deres sortiment, der bidrager til en lavere GWP-værdi.

REDUCE: OPTIMER OG INNOVER
Vi står over for globale udfordringer i forhold til ressourceforbruget. DAMPA har taget udfordring op ved at de konstant udvikler og forbedrer deres løsninger. 

DAMPA arbejder ihærdigt med at optimere sine produktionsprocesser, så de nedbringer materialeforbruget og samtidig minimerer spild. Dette sikrer, at bygherrer og arkitekter får adgang til produkter, som ikke kun er af høj kvalitet, men også skabt med et fokus på at minimere ressourceforbruget.

REUSE: ROBUSTHED MØDER FLEKSIBILITET
Metal er ikke blot et stærkt materiale - det er også utroligt holdbart. DAMPAs akustikløsninger i metal er designet til at holde langt ind i fremtiden. Takket være materialets robusthed og lange levetid kan DAMPAs produkter genbruges 100 % efter deres oprindelige formål er opfyldt. Det giver en unik mulighed for at designe regenerative rum, idet akustikløsningerne kan tilpasses nye formål tid og tid igen.

RECYCLE: ANSVARLIGT FORBRUG FRA START TIL SLUT
Hos DAMPA arbejder de ud fra en tankegang, hvor de er forpligtet til en cirkulær tilgang fra start til slut, fra tanke til handling. Ikke kun sørger de for at nedbringe ressourceforbruget ved produktionen, desørger også for, at alt overskudsmateriale fra deres fabrik kildesorteres og genanvendes. Derudover er alle akustikløsninger designet således, at de kan recirkuleres efter endt brug. Dette betyder, at når et byggeprojekt afsluttes, er DAMPA akustikløsningers livscyklus langt fra over.

 

DAMPA ApS
Højeløkkevej 4A
5690 Tommerup
Assens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16045489
P nummer: 1001024045

Kontaktperson

Lone Rold
Arkitekt- og projektrådgiver
+45 2462 7007 lro@dampa.dk

Send til en kollega

0.109