23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Palsgaard Spær øger effektiviteten markant med ny robotteknologi

Ved at implementere robotteknologi har Palsgaard Spær formået at forøge effektiviteten af deres spærproduktion med imponerende 60 procent. Automatiseringen, der faciliterer en hurtigere gennemstrømning af træ gennem fabrikken og letter håndteringen af de store spær, udgør en central del af virksomhedens overgang fra manuel til industriel produktion med henblik på at styrke konkurrencepositionen.

Palsgaard Spær, en producent af spær og bygningselementer med base i Hampen, Midtjylland, gennemgår i øjeblikket en omfattende industriel omstilling. Målet med denne omstilling er at ruste virksomheden til at kunne håndtere en stigende efterspørgsel på træbaserede løsninger inden for byggeriet og håndtere både flere og større ordrer. Som en del af den træbaserede koncern Nordic Wood Industries har Palsgaard Spær udviklet en helt ny produktionslinje, der inkorporerer den seneste teknologi inden for spærhåndtering. Denne nye produktionslinje er i øjeblikket under implementering.

- Selvom vi stadig mangler de sidste finjusteringer på anlægget, ser resultaterne indtil videre meget lovende ud. Med den nye produktionslinje, der blandt andet indeholder to robotter, kan vi effektivisere spærproduktionen med cirka 60 procent i forhold til at skulle gøre tingene manuelt, som vi har været vant til. Det giver os en konkurrencefordel, at vi nu kan kombinere høj kvalitet med endnu hurtigere levering og lavere omkostninger, forklarer Tobias Smith, der er administrerende direktør i Palsgaard Spær.

Investeringen i det nye anlæg fra Palsgaard Spær beløber sig til omkring 27 millioner kroner. Anlægget strækker sig over 138 meter i længden og sikrer en hurtig og stabil flow af træ til og fra de to robotter, der arbejder på at samle spærene. Kernen i robotternes funktionalitet er en ny type software, der er blevet udviklet specifikt til spærproduktion i samarbejde med specialister fra Finland.

- Det har været en spændende proces at skulle omstille sig fra manuel til industriel produktion, men også en stor mundfuld at få anlægget i drift. Den teknologi, vi bruger, er nemlig relativt ny, og vi er blandt de første i Danmark til at prøve den af. Men nu er vi næsten i mål, og investeringen ser ud til at være tjent ind inden for en fornuftig tidshorisont, fortæller Simon Have Kjær, der er tidligere var procesudviklingschef for produktion og logistik hos Palsgaard Spær, men nu er Group Operations Manager i Nordic Wood Industries.

For Palsgaard Spær betyder omstillingen til industriel produktion også, at flere medarbejdere nu skal efteruddannes for at kunne betjene og servicere det nye anlæg.    

- Vores finske leverandør har allerede afholdt kurser i at betjene anlægget for flere af vores operatører, som nu har ansvaret for den interne oplæring her på fabrikken. Medarbejderne har heldigvis taget rigtigt godt imod omstillingen, og alle bidrager positivt til at optimere processerne omkring det nye anlæg. Derudover har vi netop oprettet en læreplads til en automationsteknikkerelev, så vi på lidt længere sigt kan blive endnu dygtigere til at drive og vedligeholde et så avanceret system, afslutter Simon Have Kjær.

Læs mere her.    

Palsgaard Spær A/S
Palsgårdvej 5
7362 Hampen
Ikast-Brande Kommune
Danmark
CVR nummer: DK28971109
P nummer: 1004217598

Kontaktperson

Martin S. Larsen
Salgschef
+45 21211302 msl@palsgaardspaer.dk

Send til en kollega

0.047