23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Malerfirma i skatteklemme

Et fynsk malerfirma er blevet pålagt at betale skat for vikarer trods det faktum, at skatten for de indlejede vikarer skulle betales af vikarbureauet. Det skete bare ikke. Vikarbureauet kunne ikke betale skatten og erklærede sig konkurs. 

 

 

Gennem mere end 10 år er brugen af vikarer inden for blandt andet bygge og anlæg vokset markant, og det er normalt fuldstændig uproblematisk at ”øge” antallet af medarbejdere på den måde. Men risikofrit, det er det ikke nødvendigvis. Det viser en sag fra Odense. 

Tilbage i 2021 indgik Malergruppen Boris Christensen A/S en aftale med et fynsk vikarbureau, Axelsen Manpower. Aftalen lød som udgangspunkt på leje af vikarer til male- og spartelopgaver, som der står i kontrakten. Under stk. 3. i kontrakten om arbejdsudleje står følgende: Udlejer er arbejdsgiver for det udlejede personale, og foretager derfor aflønning, herunder indeholdelse af A-skat og feriepengeforpligtelser samt øvrige relaterede ydelser for de pågældende medarbejdere. 

Kontrakten er underskrevet af såvel vikarbureau og virksomhed. Og dermed burde alt være klart; Malergruppen A/S Boris Christensen betaler vikarbureauet leje for ni medarbejdere, og vikarbureauet tager sig af alle yderligere forpligtelser. Men to år efter, at aftalen og flere aftaler er indgået, modtager Malergruppen A/S Boris Christensen et brev fra Skattestyrelsen, hvor der står, at der ikke er betalt arbejdsudlejeskat og AM-bidrag for de udlejede svende i to år. I alt en opkrævning på godt en million kroner. 

Læs artiklen Malerfirma i klemme i Danske Malermestre no. 3 

Foto Alex Tran

 

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710
P nummer: 1003147310

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.047