23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Mennesket i fokus

32-årige Mikki Christensen er malermester i Malerfirma Nielsen & Strate i Korsør og mener, at de i dag som arbejdsgivere både skal give de unge en uddannelse og en identitetsdannelse.

Andre generationer havde meget fokus på faglig stolthed – i 2024 er det nærmest mennesket før håndværket. Før de begynder at få lyst til fagligheden, så er det vigtigt, at vi finder plads til de unge som mennesker. Hvilke svende fungerer de godt med? Hvor kan de finde kollegaer at spejle sig i? Hvem bliver de inspireret af? Hvor kan de finde dynamikken? 

Analysen kommer fra malermester Mikki Christensen på 32 år fra Malerfirma Nielsen & Strate i Korsør, der startede i familievirksomheden for fire år siden, hvor hans svigerfar er tredje generation. Virksomheden, der har eksisteret siden 1939 har med de to malermestre 16-17 ansatte – og opmander typisk om sommeren. Fire af de ansatte er lærlinge. 

- De unge har selv en forståelse af, hvad der er vigtigt for dem. De menneskelige relationer skal de kunne mærke, og de skal føles rigtige. Det er helt sikkert sket i et skift fra de tidligere generationer – de unge ved ikke altid hvad de vil, men de ved i hvert fald, hvad de ikke vil. Og måske har de ikke lyst til at lytte til de ”gamle sure svende”, siger Mikki Christensen, der kom sent ind i malerfaget, fordi han først er uddannet pædagog.

Læs artiklen Mennesket i fokus i Danske Malermestre nr. 3 

Foto Søren Hytting

 

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710
P nummer: 1003147310

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.047