23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kingo vil præge byggeriet i en mere bæredygtig retning

Se vores nyeste video, hvor Kingo forsigtigt sikrer betonelementer fra Gellerupparken i Brabrand, Den Blå Hal i Middelfart, og en hel hal i Birkerød.

Hos Kingo er vi stolte af at tilbyde miljøvenlige løsninger ved forsigtig nedtagning af betonelementer til direkte genbrug. Vi vil gerne være med til at præge byggeriet i en mere bæredygtig retning, og når disse elementer bliver genbrugt i nye byggerier, bidrager det til en betydelig CO2-besparelse.

3 væsentlige årsager til at vi skal genbruge betonelementer:

  • Klimaaftrykket for 1 m3 beton er 290 kg CO2e ifølge VCØB. Et af de byggematerialer, der vægter højest, når det kommer til CO2.
  • 80% af en bygnings samlede CO2-aftryk er relateret til bygningens strukturelle elementer ifølge Teknologisk Institut.
  • I 2022 brugte vi i Danmark omkring 4,8 mio. m3 ny beton med et klimaaftryk på ca. 1.403.600 ton CO2e.

 

NU SKAL BETONELEMENTERNE GENBRUGES.

Men genbrug af betonelementer kræver at elementerne kan leve op til gældende krav til styrke, kvalitet og bæreevne. Og det kan være en udfordring at genbruge betonelementerne som bærende konstruktion eller at undersøge materialets bæreevne uden at ødelægge elementerne.

Heldigvis er der flere projekter, hvor der arbejdes intenst på at finde løsninger. Dem vil vi gerne sætte spotlight på og fremhæve her:

Genbrug på matriklen, ledes af Realdania – her arbejdes blandt andet med ikke-destruktive tests til at vurdere materialernes kvalitet - fx ultralydsscanning af beton. En stor gevinst at materialer kan testes uden at de bliver beskadiget. Læs mere: 

MiniCO2 Etagehus BETON, ledes af Realdania – projektet sætter fokus på, hvordan man kan bygge i beton med så lavt CO2-aftryk som muligt – uden at gå på kompromis med kvalitet og oplevet værdi. Læs mere: 

(P)RECAST, der ledes af Teknologisk Institut – et projekt, der skal belyse og udvikle teknologiske og dokumentationsmæssige grundlag, som sikrer, at vi kan genbruge præfabrikerede betonelementer til bærende konstruktioner i nyt byggeri. Læs mere:

Structural reuse, der ledes af DTU – samler byggebranchen på tværs af værdikæden med fokus på at genbruge strukturelle elementer fra bygninger. Læs mere:

 

Mangler du betonelementer til udvikling, et projekt eller lignende, så kontakt

Søren Malund Thomsen, Head of Business Development

smt@kingo.biz

Kingo Karlsen A/S
F.L. Smidths Vej 17
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21791733
P nummer: 1001783308

Kontaktperson

SMT
Søren Malund Thomsen
Head of Business Development
smt@kingo.biz

Send til en kollega

0.063