23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Et stærkt samarbejde med Safematic

Filterteknik og Safematic, som er søsterselskaber, deler en fælles passion for at forsyne andre virksomheder med de bedste filterløsninger inden for HVAC, fødevare- og industriområderne. Samarbejdet har bl.a. resulteret i en metode til test af filtre i Odense, Greve og direkte ude hos kunderne.

"Safematic har uden sammenligning nogle af de mest erfarne filtreringsspecialister i landet. De har opbygget stor ekspertise i filtre til HVAC og industri gennem mange år," siger direktør Brian Lemmeke fra Filterteknik. Derfor ser han samarbejdet med Safematic som meget værdifuldt for de filterløsninger, som Filterteknik tilbyder virksomheder inden for ventilation, energi, proces og industri.

"Filterteknik har en stærk salgsorganisation med stor brancheindsigt og gode relationer til teknisk ansvarlige og indkøbere i mange virksomheder og brancher. Vores samarbejde betyder, at vi kan dykke ned i de tekniske løsninger, mens de håndterer kundekontakten og forretningsaspektet," siger direktør Peter Skov Nielsen fra Safematic om samarbejdet.

En mobil testbænk måler filterkvaliteten

Safematic og Filterteknik har sammen udviklet en testbænk, så forskellige typer af ventilationsfiltre kan testes før kunderne beslutter, om hvilke nye filtre der skal installeres, derved får kunden lige præcis det filter, der passer bedst til opgaven.

"På testbænken kan vi måle effektiviteten af filtrene, og andelen af partikler, som filtrene holder tilbage. Det giver kunderne et faktuelt grundlag for deres beslutninger," forklarer Peter Skov Nielsen. 

Det er muligt at bruge testbænken hos Filterteknik i Greve og hos Safematic i Odense. Men udstyret er også mobilt, og Filterteknik og Safematic tager gerne ud for at teste forskellige filtre, hvis det er mere praktisk for kunderne.

Tilstandsvurdering af posefiltre

Konceptet med at teste ventilationsfiltre og udvikle en testbænk og procedure for filtertest udspringer fra Safematics laboratorium i Odense. Her undersøger og tilstandsvurderer Safematic allerede ca. 200 posefiltre årligt til procesindustrien.

"Hos Safematic er vi ingeniører, der nørder i filtre og filterteknik. På laboratoriet har vi mange kunder, som får lavet en tilstandsvurdering på deres posefiltre. I energisektoren og procesindustrien kan udskiftning af posefiltre være en bekostelig affære, så der er stor økonomisk fordel i at undersøge filtrene og deres effektivitet og restlevetid. Så kan man nøjes med at skifte dem, når det er nødvendigt," forklarer Peter Skov Nielsen.

Filtre fra den øverste hylde

"Vi er stolte af den viden og kompetence, som vi kan tilbyde vores kunder sammen med Safematic. Desuden er deres filtre af den højeste kvalitet," siger Brian Lemmeke og tilføjer:

"Safematics medarbejdere er meget erfarne, og sammen finder vi de mest effektive filterløsninger til en fornuftig totaløkonomi. De har mange års erfaring med at levere filtre til nogle af de største danske fødevarevirksomheder. Desuden er Safematics ventilationsfiltre blandt de bedste og mest energivenlige på verdensplan."

Design og fremstilling i Odense

Når det gælder ventilationsfiltre, tilbyder Safematic ikke bare et, men mange forskellige kvaliteter. Og fokus er hele tiden på at forbedre filterløsningerne med hensyn til levetid, effektivitet og energiforbrug.

"Vores nyeste kuvertfilter, ePM1 70 %, ISO 16890, er i energiklasse A. Det er et rigtig godt filter til bl.a. Hospitaler og fødevareindustri " siger Peter Skov Nielsen.

Safematic har i 2022 installeret deres egen laserskære, således kunderne kan få udskåret deres planfilter på mål. Det sparer både tid og penge.

Når det kommer til posefiltre, designer Safematic selv disse og får dem syet hos underleverandører eller på egen systue, afhængigt af størrelse og format. En del af filterproduktionen er godkendt og specielt designet til fødevareindustrien.

"Vores filtermaterialer er bl.a. testet for migration af uønskede stoffer ved kontakt med fødevarer iht. EN1935-2004, og filterposerne kan fremstilles på en måde, der minimerer risikoen for krydskontaminering," siger Peter Skov Nielsen.

Bedst i klassen for filtre

"Vi ønsker at sælge filterløsninger baseret på vores omfattende viden og erfaring. Det er løsninger, som lever op til forventningerne, når de testes. Her vil vi gerne gøre en forskel," siger Peter Skov Nielsen og uddyber:

"Effektiv filtrering i forbindelse med ventilation er uhyre vigtigt. Miljøministeriet vurderer, at der årligt er ca. 4.000 mennesker, der har en for tidligt død pga. luftforurening. Så hvis vi kan bidrage til renere luft, hvor mennesker færdes, har vi opnået meget. Derudover er der et sikkerhedsaspekt, når vi arbejder med filtre til bl.a. fødevareindustri og hospitaler, og effektiv filtrering kan også spare både energi og ressourcer i mange sammenhænge."

Afhentning af filtre i Odense og Greve

Som noget nyt i samarbejdet mellem Safematic og Filterteknik er der nu mulighed for afhentning af filtre både i Odense hos Safematic og hos Filterteknik i Greve:

"Det er praktisk for montørerne, at de kan afhente filtrene på begge vores adresser. I Greve skal vi blot have besked 24 timer i forvejen, hvis man ønsker at afhente sine filtre her," siger Brian Lemmeke.

Filterteknik A/S
Korskildeeng 2
2670 Greve
Greve Kommune
Danmark
CVR nummer: DK20176733
P nummer: 1005261092

Kontaktperson

BL
Brian Lemmeke
bl@filterteknik.dk

Send til en kollega

0.063