23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Modernisering af 251 boliger for Glostrup Boligselskab

Skou Gruppen skal renovere, energioptimere, ombygge og udbygge Glostrup Boligselskabs afdeling 33, Birke-/Bøgeskoven. Over de kommende godt to år skal 248 almene boliger renoveres og moderniseres, mens der skal etableres tre nye boliger. Desuden bliver 26 boliger i bebyggelsen omdannet til tilgængelighedsboliger.

”Vi er glade og stolte over at være valgt til at gennemføre denne hovedentreprise. Vi har tidligere gennemført lignende projekter for store boligforeninger med tæt lav bebyggelse. Så det er en opgave, som ligger lige til højrebenet for os,” siger Skou Gruppens administrerende direktør, Martin Skou Heidemann, om den nye hovedentreprise.

Tæt, lavt byggeri fra 80’erne og 90’erne

Birke- /Bøgeskoven er én af Glostrup Boligselskabs afdelinger og blev oprindeligt opført i fire etaper fra midt i 80’erne til midt i 90’erne. 

I dag rummer boligforeningen 248 lejligheder med et samlet areal på i alt ca. 20.000 kvadratmeter. Der er 154 rækkehuse med familieboliger i 1½ plan, fire rækkehuse, som er opdelt i otte studieboliger og seks boligblokke på mellem to og tre etager, hvor der i alt er 90 lejligheder. 

”Boligselskabet har valgt at entrere med Skou Gruppen, fordi de bl.a. har erfaringer med at renovere almene boliger og håndtere den opgaver, det indebærer at renovere et større boligområde,” siger Per Dalhammer, som er forvaltningschef hos Glostrup Boligselskab.

”Vi ser frem til samarbejdet og glæder os til at få nogle mere tidssvarende og energioptimerede boliger,” tilføjer han.

En stor energirenovering og modernisering

Alle Birke- /Bøgeskovens boliger skal renoveres ude og inde. Renoveringen omfatter blandt andet udskiftning af tage, samtlige døre, vinduer og karnapper samt en totalrenovering af badeværelserne. 

Rundt omkring i bebyggelsen er der desuden en række skure med både tekniske, private og fælles formål. Disse skal også renoveres.

Derudover skal der etableres tre helt nye boliger i en ca. 270 kvadratmeter stor selvstændig bygning, som tidligere har huset vaskeri og kontor. 26 af de i alt 251 nyrenoverede lejeboliger skal også indrettes som tilgængelighedsboliger.

Resulterer i topmoderne lejeboliger

”Det er en stor og gennemgribende renovering og modernisering, vi skal gennemføre i Birke- /Bøgeskoven. Den kommer til at foregå i seks etaper over de kommende godt to år, og mens arbejdet foregår inde i lejlighederne, bliver beboerne genhuset,” forklarer Skou Gruppens projektchef, Allan Wissing.

”Beboerne kan se frem til et par år, hvor vi bevæger os etapevis igennem bebyggelsen, og hvor de i perioder genhuses. Men når vi er færdige, vil de kunne flytte ind i så godt som nye, topmoderne lejeboliger. Deres boliger får et bedre indeklima og bliver mere energivenlige. Desuden får de helt nye badeværelser og meget mere,” siger han.

Fakta om projektet:

Energirenovering, modernisering og ombygning af Birke- /Bøgeskoven
248 almene boliger renoveres inde og ude, og tre nye lejligheder etableres. 26 lejligheder bliver tilgængelighedsboliger
Projektet påbegyndes i foråret 2024 og forventes afsluttet i sommeren 2026
Bygherre er Glostrup Boligselskab
Bygherrerådgiver er KUBEN Management A/S
Totalrådgiver er Rubow Arkitekter (nu Nordic Office of Architecture)
Underrådgiver på ingeniørarbejder er Dominia A/S
Hovedentreprenør er Skou Gruppen A/S

Skou Gruppen A/S
Kærvej 34
2970 Hørsholm
Hørsholm Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26654653
P nummer: 1002020845

Kontaktperson

Martin Skou Heidemann
Adm. direktør, Partner
+45 28358015 ms@skougruppen.dk

Send til en kollega

0.047