23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Medierne har fokus på genbrug af byggematerialer

Bliver byggematerialer genbrugt i Danmark? Er genbrugsmaterialer meget dyrere end nye materialer? Gør det overhovedet en forskel at genbruge byggematerialer? Er det spørgsmål som optager dig? Så vil du muligvis finde nedenstående interessant.

Erfaringer fra nedrivning af Brorsonskolen i Varde har Kingo samlet i en case, der beskriver 5 enkle skridt, der minimerede den økonomiske usikkerhed ved genbrug af byggematerialer. Det gav samtidig Varde Kommune en reduktion i pris på 25%.

Du får de 5 skridt her, og vil du læse mere, så er der link til casen nederst i dette opslag.

 

5 enkle skridt, der minimerer den økonomiske usikkerhed ved at arbejde med genbrugsbyggematerialer

  1. Få udarbejdet et detaljeret materialekatalog. Det giver et præcist overblik over, hvilke materialer og værdier du har. På den måde fjerner du stor usikkerhed, da du på forhånd ved, hvilke materialer der skal tænkes ind i kommende projekter.
  2. Prissæt de materialer du selv vil benytte. Du hjælper nedrivningsfirmaet i tilbudsfasen ved at fjerne usikkerhed omkring, hvorvidt materialerne kan afsættes og til hvilken pris, og du fjerner din egen usikkerhed i forbindelse med erhvervelse af de materialer du selv skal bruge.
  3. Prioriter selektiv nedrivning. Samarbejder du med et nedrivningsfirma, der har ekspertise i selektiv nedrivning, så får du bare flere materialer.
  4. Tydelig forventningsafstemning og ansvarsfordeling. Indgå klare aftaler om mængder og kvalitet. Aftal ”hvad hvis” – fx at materialerne alligevel ikke kan sikres til genbrug. 
  5. Prioriter genbrugsbyggematerialer. Fremadrettet skal vi genbruge flere materialer fra eksisterende bygninger. Tager du føring her, så har du stor indflydelse på prissætningen.

 

Du kan læse hele casen og se video her:

 

Kingo Karlsen A/S
F.L. Smidths Vej 17
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21791733
P nummer: 1001783308

Kontaktperson

Michael Dahl Enevoldsen
Markedschef
+45 60164333 mde@kingo.biz

Send til en kollega

0.078