23948sdkhjf
Del siden
Annonce

EKJ præsterer fremgang på både top- og bundlinje

2023 blev et godt år for ”De Cyklende Rådgivere” hos EKJ, der bl.a. er ingeniørrådgiver på Statens Naturhistoriske Museum, på Arp-Hansens hotelbyggerier og en erfaren rådgiver udi store renoveringer og bygningstransformationer.

Således fortsætter EKJ den positive udvikling fra 2022, hvor omsætningen er steget med 4 %, og årets resultat af den primære drift lander på 8,9 mio. kr. Heraf bidrager datterselskaberne TriConsult i Aarhus og BroConsult i Roskilde med 2,9 mio. kr. af årets resultat.

”Jeg er glad for, at vi leverer et positivt resultat, der også ligger et pænt stykke over vores forventninger. Vi har været godt beskæftiget på tværs af hele koncernen og særligt projekter inden for renoveringer og bygningstransformationer har fyldt op i ordrebogen. Her kommer det os uden tvivl til gavn, at EKJ har arbejdet med at bevare og videreudvikle eksisterende bygninger lang tid før, det blev moderne,” siger adm. direktør i EKJ, Henrik Juul Sørensen.

Som eksempler nævner direktøren den igangværende modernisering af Danmarks Nationalbank, transformationen af Rød Lagerbygning i Carlsberg Byen fra øllager til konsulenthus, renoveringen af Classic Car House i Lyngby og en ny spændende bygherrerådgiveropgave som bygherrerådgiver at renovere den fredede Hvide Kødby, der engang udgjorde Københavns slagtehaller.

Uegnede ombygninger i et nyt perspektiv

Kigger direktøren frem mod næste regnskabsår, forventer han et positivt resultat i omegnen af 5-6 mio. kr.

”En øget brug af AI vil optimere arbejdsgangene i EKJ og styrke vores videndeling på tværs af koncernen. Det kan også lette vores arbejde med prækvalificeringer og automatisere, hvordan vi kan kvalitetssikre processen med at udvikle projekter fra plan til virkelighed. Jeg forventer også, at der kommer flere renoveringsopgaver. Vi oplever en tendens, hvor bygherrerne ser på tidligere uegnede ombygninger med et nyt perspektiv, da der ikke længere er ledige byggegrunde i bl.a. København,” siger Henrik Juul Sørensen.

Læs mere, og se nøgletal og årsrapport på her

Læs portræt af adm. direktør Henrik Juul Sørensen

EKJ Rådgivende Ingeniører AS
Blegdamsvej 58
2100 København Ø
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK83175419
P nummer: 1002664775

Kontaktperson

Henrik Juul Sørensen
Adm. dikretør
+45 4115 1995 hjs@ekj.dk

Send til en kollega

0.063