23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Velkommen til Danske Malermestre

Danske Malermestre får hvert år mange nye medlemmer – store som små. Men hvem er de? Hvorfor har de meldt sig ind? Mød denne gang malermester Michéle Rodam, Malerservice.dk i Søborg.

Hvorfor blev du selvstændig? 
Det var egentlig også et tilfælde. Lige siden jeg blev udlært i 2009, har jeg altid sagt, at jeg i hvert fald ikke skulle være selvstændig. Alt det administrative arbejde var ikke lige mig. Men så fik jeg et tilbud, jeg ikke kunne sige nej til. Det var i 2022. Der var et elektrikerfirma, som vi arbejdede for, der ville starte en malerafdeling, og de ville gerne have mig ind som mester. De har 50 pct. og jeg har 50 pct. Og de har en bogholder, så det er perfekt. Jeg udregner tilbud og laver arbejdet, og så er der en, der tager sig af papirarbejdet. . 

Hvad er det for en type virksomhed, du driver? 
Jeg får selvfølgelig meget arbejde gennem elektrikerfirmaet. Men jeg har også et godt netværk til en del tømrervirksomheder, som jeg lærte at kende, da jeg arbejdede som malersvend. Og så har jeg løbende fået flere private kunder. Lige nu er vi kun en lærling og så mig selv. Jeg har haft ansatte, men på nær en enkelt, som jeg havde ansat, har det mest været underentreprenører, som blev hyret ind fra opgave til opgave. Det er lidt lettere på den måde. På sigt vil jeg gerne have fem-seks ansatte, det er en fin lille størrelse. Så arbejder jeg selv med. Jeg har altid godt kunne lide mestre, der selv arbejdede med, de har ligesom fingeren på pulsen på en anden måde. Og så kan jeg bare godt lide mit arbejde som maler, derfor. 

Hvorfor har du meldt dig ind i Danske Malermestre? 
Jeg meldte mig helt konkret ind for at få en bredere kundekreds. Jeg ville gerne have foden indenfor hos nogle andelsboligforeninger, men de stillede krav om, at det var en organiseret virksomhed. Det var egentlig udgangspunktet. Og så følte jeg det var det rigtige at melde sig ind et sted, der kun havde fokus på malerfaget. 

Hvad er dine forventninger til medlemskabet? 
Jeg vil gerne have nogle af jeres kurser, og så håber jeg meget på at kunne få faglig sparring med kollegaer i lauget. Jeg synes, det har været lidt svært at begynde for sig selv, der er mange spørgsmål, og det er ikke alt, du lige kan finde svar på. Men med et netværk, har du nogen at gå til og sparre med. 

Læs serien Velkommen i Danske Malermestre nr. 3 

Foto Søren Hytting

 

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710
P nummer: 1003147310

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.047