23948sdkhjf
Del siden
Annonce

KURSUS: Træbyggeri - Design og konstruktion

På kurset får du grundlæggende viden om design- og konstruktionsegenskaberne for træ. Vi fordyber os i byggesystemer, praktiske muligheder, udfordringer og løsninger ved projektering af træbyggeri. Du lærer om mulighederne med CLT og limtræ, får indblik i LCA for træ og info om træ ift. en samlet miljøprofil mv.

Træ er et fornybart bæredygtigt byggemateriale. Bygninger i træ kan let transformeres, er vedligeholdsvenlige, nemme at adskille og genanvendelige. 

Dette, kombineret med, at byggebranchen står over for en revolution på grund af stigende muligheder for CNC-skæring, robotteknologi og digital 3D-produktion, udvider mulighederne for træ som det foretrukne byggemateriale til fremtidens byggeri. Ydermere er der effektiviseringsgevinster at hente i form af højere byggeproduktivitet, større præcision, bedre logistik og lynhurtige samlemetoder.

I en tid med stort fokus på byggeriets CO2-udledninger, er træ derfor et byggemateriale med meget stort potentiale.

Modul 1: Introduktion til træbyggeri i praksis
På modul 1 får du en grundlæggende indføring i træbyggeri, med viden om og eksempler på såvel historiske som nye anvendelsesmetoder, brancheområder, forarbejdning, industrialiserede byggesystemer og samlemetoder, brandbeskyttelse, konstruktiv træbeskyttelse samt klima- og miljøforhold.

Modul 2: Konstruktion & design med CLT og limtræ
Krydslamineret træ (CLT) og limtræ er innovative byggesystemer, som dels kan øge produktiviteten i byggeriet, dels nedbringer en bygnings CO2-emmission. Systemerne giver ydermere større designfleksibilitet, hurtig installation, mindre affald og stor vægtreduktion i forhold til traditionelle byggeprojekter med hovedkonstruktioner i beton. Især forventninger om skærpede miljøkrav til byggerier og bygninger i EU, har skabt øget fokus på CLT og limtræ som bygge- og konstruktionssystemer.

Kurset omfatter ikke dimensionering af trækonstruktioner. Her henvises til kurset ”Dimensionering af CLT- og limtræskonstruktioner”.

30.-31. maj 2024 samt 11.-12. juni 2024

Læs mere

Molio
Lyskær 1
2730 Herlev
Herlev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK63035017
P nummer: 1003151913

Kontaktperson

Send til en kollega

0.078