23948sdkhjf
Del siden
Annonce

DAV NORDIC har dæmpet støjen i Meløse og Kregme

To ens støjskærme på i alt 2,1 km dæmper støjen i de to Nordsjællandske nabobyer Meløse og Kregme. Beboerne i de omkringliggende boligområder kan nu se frem til en mere rolig hverdag.

Støjskærmene er udført i hovedentreprise for Vejdirektoratet, og projektet er blevet til for at mindske støjen og generne fra henholdsvis Amtsvejen i Meløse og Hillerødvej i Kregme. ISC Consulting Engineers A/S har udført projekteringen, og støjskærmene består af trælameller og aluminiumskassetter i højder på 4-6 meter.

I Kregme går støjskærmen hele vejen igennem byen på begge sider af Hillerødvej og i Meløse strækker den sig over den sidste kilometer ud af Meløse. Begge støjskærme består af både absorberende kassetter og transparente paneler. Der er blevet truffet nogle valg for at gøre skærmene så lidt generende og så lette som mulig. De transparente paneler er valgt for at skygge mindst muligt for naboerne. Skærmene er derudover beklædt med trælameller for at gøre dem lettere i sit udtryk og tillade beplantning bedre greb. 

Støjskærmene har været efterspurgt af flere af beboerne i Kregme og Meløse og projektleder Frederik D. Jensen udtaler:

”Vi har hørt fra flere, at de er glade for skærmen, og at de kan mærke at den virker. Vejret har givet nogle udfordringer, men ellers er vi nået i mål med det, vi ville og er glade for at kunne hjælpe beboerne i områderne.”

Usædvanligt meget vand
På grund af et usædvanligt vådt efterår har området flere gange stået under vand. Det har udfordret projektet, og dræning af området har derfor været nødvendigt. Vandet er blevet ledt til det nærliggende afvandingssystem, som har været hårdt presset under de store vandmængder. Projektet har krævet stor tålmodighed fra både naboerne og DAV NORDIC, og det er derfor med stor tilfredsstillelse projektet afleveres.

DAV NORDIC opfører støjskærme over hele landet. Den mest markante skærm, der udføres i øjeblikket, er en knap 8 km lang og nogle steder 9 meter høj støjskærm på Nordjyske Motorvej i Aalborg. Skærmen er Danmarks højeste og længste støjskærm langs motorvejen.

DAV NORDIC markedsleder
DAV NORDIC er markedsleder indenfor trafiksikkerhed, master og støjreducerende løsninger og har mere end 90 års erfaring med infrastrukturprojekter i Danmark og Sverige. Virksomheden leverer og monterer derudover kvalitets stålløsninger til anlægsbranchen. DAV NORDIC har fokus på at skabe størst mulig værdi for kunden og fundamentet er troværdighed, grundighed og kvalitet. Virksomheden er 100% danskejet af Troldhøj Holding A/S og indgår sammen med 8 andre danske selskaber i Troldhøj koncernen.

Læs mere om DAV NORDICs støjskærmsløsninger her.

DAV NORDIC A/S
Tietgensvej 12
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34991014
P nummer: 1003044557

Send til en kollega

0.078