23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Campusbygning på DTU får Farveprisen 2024

Det bliver Campus Service DTU og billedkunstneren Malene Bach, der i fællesskab modtager Farveprisen 2024 for transformeringen og fornyelsen af Eva og Nils Koppels oprindelige universitetsbygning – Campus B208. Et arbejde, der afspejler et sikkert blik for detaljen såvel som for helheden.

B208 er opført som en af specialbygningerne på DTU i 1970’erne og er sidenhen ombygget ad flere omgange. For fire år siden påbegyndte Campus Service en omfattende renovering og modernisering af bygningen med fokus på bæredygtighed, studiemiljø og kulturarv. Tanken var at skabe et hus, som de studerende kunne benytte sig af 24/7 både fagligt og socialt.

Campus Service DTU har været bygherre på projektet og Malene Bach har været den kreative kraft bag farver, tekstiler og møbler. Og blandt de mange kunstneriske greb som Malene Bach benyttede sig af, var en farvesætning af en bærende betonbjælke, der bærer taget på langs i bygningen. Bjælken er nu fremhævet i gult og fremhæver ovenlysets trekantede profiler.

Et auberginefarvet loft med blotlagte installationer medvirkede til valget af DTU og Malene Bach som årets prismodtager, ligesom også dygtigt brug af camouflagefarver til at ”skjule” nødvendige bygningselementer som radiatorer for øjet bliver fremhævet af komiteen bag farveprisen.

Farveprisen er indstiftet af Danske Malermestre, og det er 18. gang prisen, som er på 50.000 kr., bliver overrakt. Sidste år gik prisen til Nordre Toldbod, By & Havns ejendom, og året før blev Arbejdermuseet i København tildelt prisen.

Prisoverrækkelsen finder sted tirsdag 11. juni kl. 14.00 i bygning B208 på DTU i Lyngby.

Pressen er velkommen til at deltage i arrangementet.  

Se pressemeddelelsen her      

Se tidligere års vindere af farveprisen her

 

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710
P nummer: 1003147310

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.048