23948sdkhjf
Del siden
Annonce

ABC Pavilloner skærer 25 procent af CO2-udslippet med nyt solcelleanlæg

Trods det faktum, at Midtjylland har færrest solskinstimer i Danmark, har det ikke stoppet ABC Pavilloner i at installere et nyt solcelleanlæg, som netop er taget i brug. Dette anlæg forventes at reducere virksomhedens CO2-udslip med op til 13 tons årligt, hvilket bringer modulproducenten tættere på målet om at nedbringe udledningen med 50 procent inden 2025.

I løbet af vinteren er det flade tag på ABC Pavilloners hovedkontor i Engesvang blevet forsynet med et spritnyt solcelleanlæg, der skal dække en betydelig del af virksomhedens strømforbrug og dermed reducere CO2-udledningen.

- ABC Pavilloner og vores søstervirksomhed Concept Living har et mål om at nedbringe CO2-udledningen med 50 procent fra 2018 til 2025, og vi kigger hele tiden ind i nye grønne tiltag. Vi har blandt andet allerede en elaftale, der giver os grøn vindmøllestrøm, men vi har også et stort og fladt tagareal på vores kontor, som vi længe har ønsket at udnytte til et solcelleanlæg. Nu er vi endelig i mål med etableringen, og det betyder, at vi selv kan producere 25 procent af virksomhedens strømforbrug året rundt, siger Kjeld S. Facius, direktør i ABC Pavilloner.

Det nye anlæg bidrager ikke kun til ABC Pavilloners ambitioner om en grønnere fremtid, men det støtter også op om Ikast-Brande Kommunes ønske om at reducere hele kommunens CO2-udslip:

- Med det nye solcelleanlæg støtter vi også op om Ikast-Brande Kommunes målsætning om at blive CO2-neutrale i 2050 og at være Danmarks grønne erhvervskommune. Det er vi som virksomhed selvfølgelig stolte over, for vi vil gerne vise, at vi som erhvervsdrivende er vores samfundsansvar bevidst.

Flere solceller kan være på vej
Modulproducenten har ikke kun investeret i nye solceller, men også i efteruddannelse af en af virksomhedens interne elektrikere, hvilket gør det muligt for dem selv at styre og overvåge anlægget. Solcelleanlægget har en tilbagebetalingstid på kun syv år, og virksomheden er åben for muligheden for at installere endnu flere solceller i fremtiden:

- Vi har haft en god dialog med vores leverandør af solcelleanlægget, og det var i samarbejde med dem, at vi kom frem til størrelsen på det nuværende anlæg. Der er heldigvis masser af plads til at etablere endnu flere solceller, så det er bestemt ikke utænkeligt, at vi senere hen vil udvide anlægget, så vi i endnu højere grad bliver selvforsynende med strøm, forklarer bæredygtighedsleder Thomas K. Pedersen og tilføjer afsluttende:

- Vi er samtidig i fuld gang med at etablere ladestandere til elbiler på matriklen, så både medarbejdere og besøgende kan lade deres biler op hos os. Vi har generelt gang i mange ressourcebesparende tiltag som fx øget affaldssortering i hele virksomheden samt brug af resttræ fra vores produktion til varmekilde, så vi på sigt når vores 2025-mål.

ABC Pavilloner A/S
Fundervej 44
7442 Engesvang
Ikast-Brande Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21637076
P nummer: 1005084503

Kontaktperson

Edel Friis
Marketing, Kommunikation & It
+45 73708380 ef@abcpavilloner.dk

Send til en kollega

0.063