23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Elegante altaner i strækmetal binder sløjfe om renovering i Valby

Et stenkast fra Valby Station ligger andelsboligforeningen Henrikshøj, der efter en gennemgribende renovering nu giver beboerne mulighed for at nyde storbyens udelivssæson – samtidigt med at varmeregningen bliver mindre i vinterhalvåret.

Henrikshøj er et klassisk etagebyggeri i røde mursten med små, oprindelige altaner til gadesiden. Efter renoveringen er bygningens originale udtryk bevaret ud til vejen. Men tager man et kig ind i gården, vil man opleve, hvordan den nypudsede, hvide facade og elegante altaner i mørkt stål tilfører en lys og venlig atmosfære i det åbne gårdmiljø. 
 
Altanerne er med til skabe mere leben, fællesskabet styrkes og gården forvandles til et sted, hvor flere vil opholde sig. 
 
Gennemtænkt løsning med altaner i råt, industrielt design
Alument, der er specialister i at designe, fremstille og montere skræddersyede altaner, har leveret altanerne til de i alt 197 andelslejligheder. 
 
Altanerne er en blanding af åbne, frithængende altaner og spanske og franske altaner, som på hver sin måde gør det muligt for beboerne at nyde udelivet, og ikke mindst trække lys og luft ind i stue, køkken eller soveværelse.
 
Det særlige ved altanerne til Henrikshøj er, at de er udført i lakeret bronzefarvet strækmetal, der på én og samme tid fremstår let, råt og industrielt i sit udtryk. Materialet leder tankerne hen på Valbyegnens historie som voksende industrikvarter i begyndelsen af 1900-tallet, hvor flere nye fabrikker blev opført.
 
Det grovmaskede strækmetal giver altanerne et spændende og let udtryk set udefra - uden at gøre værnet helt transparent. Helheden forbliver dermed rolig, og ophold på altanen kan foregå uden indkig fra omgivelserne, ligesom indretningen på den enkeltes altan er skjult og undgår at rode i resten af gårdmiljøet. 
 
For Alument handler designet på en altan om både æstetik og funktion. Lars Bomholt, der er administrerende direktør hos Alument, fortæller, at en altan først og fremmest skal være et sted, du har lyst til at opholde dig - og så gør det ikke noget, at det tilføjer noget arkitektonisk til byggeriet.
 
”Med et projekt som dette er altanerne en forandring, som beboerne kan mærke og forholde sig til med det samme. Derfor er det som altid enormt vigtigt for os, at alle detaljer går op i en højere enhed, så det gør en forskel for beboerne i hverdagen. Resultatet skal være smukt at se på og passe ind i bybilledet, men det skal i høj grad også være holdbart og fungere i praksis,” siger Lars Bomholt.
 
Fakta om altanerne til Henrikshøj

  • Altanerne er udført i lakeret bronzefarvet strækmetal, som trods sit robuste udseende har en let og halvtransparent effekt på den færdige altan.
  • Den bærende konstruktion er indbygget og skjult i den nyisolerede og pudsede facade.
  • Åbne, frithængende altaner er monteret ud for stue eller soveværelse med ekstra højde i den ene side ind til naboen, så indkig begrænses.
  • Spanske og franske altaner er monteret ud for de høje vindues- og dørpartier ved køkken eller soveværelse. Dette giver mere lys i lejligheden og mulighed for at lufte ud og forbedre indeklimaet i flere rum.

Byggeri, der tager hensyn til klimaet
Renoveringsprojektet er udført i tæt samarbejde mellem Alument, Hovedstadens Bygningsentreprise og Byggerådgivning Danmark, og det skriver sig ind i nutidens byggeskik, hvor man forsøger at bygge mindre klimabelastende. 

Søren Houlind, der er projektchef for Hovedstadens Bygningsentreprise fortæller, at man langt hen ad vejen har forsøgt at tænke genbrug og klima ind i renoveringen. 
 
Valget af materialer er derfor blandt andet baseret på muligheden for at gøre brug af genanvendte dele fra bygningen.
 
”Der er blevet lagt solceller på taget, alle vinduer er blevet skiftet og facaden er blevet efterisoleret. De gamle vinduer er taget ud og har fået nyt liv, idet de er blevet genanvendt til at producere ny isolering uden på den gamle ydermur. Altanernes samspil med resten af facaden skyldes blandt andet, at de er bygget ind i facaden. Konstruktionen, som holder altanen, er monteret på den gamle facade, hvorefter man har lagt isolering, trukket vinduerne med ud i niveau med den ny facade og pudset muren op,” siger Søren.
 
Samarbejdet med Alument har fået positive ord med på vejen af projektchef Søren Houlind, der bemærker, at dette er første gang, at de to virksomheder har arbejdet sammen, men at oplevelsen har været positiv. 

Brug for kompetent sparring på dit altanprojekt?
 Kontakt Alument på telefon: 30 15 21 09 eller e-mail: info@alumentdk.dk – hvor et hold af rådgivere og tekniske tegnere står klar til at hjælpe dig med at finde den rette løsning. 

Alumentdk
Albuen 4B
6000 Kolding
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK41423870

Kontaktperson

LB
Lars Bomholt
Salgschef
+45 60811601 lb@alumentdk.dk

Send til en kollega

0.062