23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Et 260 m2 stort helårshus kan godt stå solidt på en gammel mosegrund …

Et 260 m2 stort helårshus kan godt stå solidt på en gammel mosegrund … hvis der altså nytænkes i forhold til funderingen. Lige netop dette gør sig gældende, når det tværfaglige netværk Byg Med Os slår sig sammen om byggeri på blød bund.

Byggeriet ved Rungsted Kyst er et helårshus med inspiration fra både Skandinavien og Japan. Huset bygges i træ fra Japan, og rundt om hele huset opføres en boardwalk, som løber under et én meter bredt udhæng med indbygget LED-lys. På regnfulde dage vil man kunne gå tørskoet rundt om hele huset, og rent visuelt skaber boardwalken også en flot effekt på huset. Det endelige terræn vil slutte 15 cm. under boardwalken, så huset får et svævende udtryk.

For at nå frem til en løsning, hvor det spændende hus kan stå solidt funderet og undgå sætningsskader, har man valgt at benytte sig af en konstruktion, som branchefællesskabet Byg Med Os kan tilbyde. Her går 5 forskellige fagligheder sammen om alt fra beregning til montering af skruefundamenter og elementer. Byg Med Os består af BAYO.S Skruefundamenter, Sundolitt, PPCD, PP Nordica og Andreasen & Hvidberg.

BYG MED OS
Ethvert byggeri og anlægsprojekt bør tage afsæt i en grundig geoteknisk undersøgelse, der kortlægger jordlag og grundvand, og dette sørger Andreasen & Hvidberg for. På dette projekt har man bl.a. sikret stabiliteten af boardwalken ved brug af 50 BAYO.S skruefundamenter, som er indstøbt i boardwalken. Skruefundamentet under Sundolitts L-elementer overfører de bærende kræfter med en varmgalvaniseret gevindstang inkl. skruer og møtrikker, som går gennem L-elementet og støbes ind i terrændækket.

Samlet set har BAYO.S monteret 73 skruefundamenter til huset. Der er plastfibre fra PP Nordica blandet i betonen, så der spares store mængder armeringsstål. PPCD har stået for beregning af den statiske dokumentation ved brugen af DURUS® EasyFinish fibre hybrid. I konstellationen vil de sikre optimeringen af fundaments bjælker og selvbærende terrændæk ved at minimere dimensioner og armeringsgrad.

Den helhedsorienteret løsning er både med til at spare på ressourcerne, begrænse CO2-udledningen og effektivisere byggeriet af huse i op til 2 plan på bløde byggegrunde.

SKRUEFUNDAMENTER TIL FREMTIDEN
Hos BAYO.S ser vi det tværfaglige samarbejde som en meget vigtig byggeklods til innovation. Derfor samarbejder vi også med Aalborg Universitet om forskningsprojekter, som muliggør det at bringe teknologien fra mindre til stor skala. Dette er med til at åbne et nyt marked for skruefundamenter, som er et ansvarligt valg af fundering til mange forskellige bygningskonstruktioner.

Ethvert byggeri og anlægsprojekt bør tage afsæt i en grundig geoteknisk undersøgelse, der kortlægger jordlag og grundvand. Herefter beregner BAYO.S, hvordan opgaven skal løses og evaluerer de statiske forhold og jordens bæreevne for at vælge de korrekte skruefundamenter. BAYO.S monterer skruefundamenterne og har også mulighed for at specialdesigne løsninger, som kan være nødvendige på de bløde byggegrunde.

FAKTA OM BAYO.S SKRUEFUNDAMENTER

 • Er godkendte til byggeri i EU
 • Er produceret i EU
 • Er ISO-certificerede
 • Er CE-mærkede
 • Overholder EN-normen for stål, svejsning og galvanisering
 • Understøtter BR18
 • Kan dokumentere i henhold til EC 3 og 7
 • Kan dokumentere bæreevne og levetid
 • Konstruktionsklasse 1, 2, 3 og 4 certificering
 • Kan udfærdige dokumentation for bæreevne med SBi271 og DS1140 i henhold til den danske norm og EC7
 • Du kan tegne lovpligtig byggeskadesforsikring, når du bygger på BAYO.S skruefundamenter

Kontakt BAYO.S og hør mere om, hvordan du kan bruge skruefundamenter til dit næste projekt tlf. 70 275 275 - mail@bayosystem.com

 

BAYO.S Skruefundamenter ApS
Ankervej 1
4800 Nykøbing Falster
Guldborgsund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK39002299
P nummer: 1022918954

Kontaktperson

JT

Send til en kollega

0.047