23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

Medarbejderne er jeres vigtigste ressource, og det er essentielt, at de har det godt og trives. Natarbejde kan være forbundet med helbredsproblemer, og derfor skal natarbejdere tilbydes helbredskontroller for at sikre, at deres helbred ikke tager skade af natarbejdet (jf. arbejdsmiljøloven).

Har du natarbejde eller natarbejdere ansat, så husk at mange overenskomster fra den 1. marts blev enige om at følge Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljøs (NFA’s) anbefalinger om natarbejde.

Vi har tidligere beskrevet, hvad anbefalingerne lyder på, så derfor går vi ikke nærmere ind i det her. Men du kan altid læse om de konkrete anbefalinger på vores hjemmeside via dette link. 


Vurder, om I lever op til anbefalingerne eller ej

Er jeres virksomhed med i en af de pågældende overenskomster, og har I natarbejdere, så er I forpligtet til at vurdere, om I lever op til NFA’s anbefalinger. Dette skal foregå ved ansættelsen af en ny medarbejder og derefter løbende 1 gang om året.

Lever virksomheden ikke op til anbefalingerne skal natarbejderne tilbydes helbredskontrol årligt. Og det er obligatorisk for natarbejderen at gennemføre helbredskontrollen hvert 2. år. Natarbejdere, der er fyldt 50 år, skal have foretaget en udvidet helbredskontrol.
Der er desuden krav om, at der skal gennemføres en årlig APV-kortlægning særlig rettet mod natarbejdere.


Vær sikker på, at I lever op til kravene

Som det fremgår, er der mange regler at leve op til, og det kan være svært at navigere i. Vi vil gerne hjælpe jer med at sikre, at I lever op til alle kravene, og vores sundhedsfaglige personale tilbyder også at gennemføre helbredskontrollerne af jeres natarbejdere.

Du kan også læse, hvad selve helbredskontrollen indeholder her.


Kontakt os

Kontakt os på telefon 66 17 34 55 eller mail info@avidenz.dk for at høre nærmere.

Avidenz A/S
Magnoliavej 6
5250 Odense SV
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK28124341
P nummer: 1010835425

Kontaktperson

KML
Kristina Munch Larsen
Kommunikations- og marketingmedarbejder
kml@avidenz.dk

Send til en kollega

0.049