23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fra kontor til klimasikret p-plads

En industrivirksomhed slog to fluer med et smæk, da de skulle rive to administrationsbygninger ned og samtidig anlægge en ny parkeringsplads.

I stedet for at skaffe bygningernes gamle betonelementer af vejen blev de i stedet renset og knust, så de kunne fungere som bærelag på den nye parkeringsplads. 

”Det gik lige op rent økonomisk. På den ene side skulle vi ikke ud at købe nyt stabilgrus, og vi sparede på affaldsafgiften. På den anden side kostede det penge at rense materialerne for at kunne bruge dem igen. Der er dog ingen tvivl om, at man valgte den mest bæredygtige løsning, der værner om ressourcerne,” lyder det fra EKJ’s miljørådgiver Jens Strandby Jakobsen. 

Parkeringspladsen blev samtidig bygget til at håndtere lokal nedsivning af regnvand, så de stadigt hyppigere skybrud ikke belaster nærområderne.
 
Og man anvender de to nedrevne bygningers kældre som nedsivningsbassiner, så regn ledes fra parkeringsarealet via plantebede med filtermuld til de nye regnvandsbassiner, der er dimensioneret til at kunne håndtere en 100-årshændelse. 

Udover at sikre området mod oversvømmelse gør plantebedene også parkeringspladsen langt kønnere og grønnere at kigge på.

Få 5 gode råd til at genbruge byggematerialer

Læs mere om projektet her

Læs mere om at arbejde i EKJ

EKJ Rådgivende Ingeniører AS
Blegdamsvej 58
2100 København Ø
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK83175419
P nummer: 1002664775

Kontaktperson

SJ
Susanne Junge
Presse- og kommunikationsrådgiver
+45 21679960 suj@ekj.dk

Send til en kollega

0.047