23948sdkhjf
Del siden
Annonce

55 meter lang CNC-maskiner laver form til vindmøllevinger

Hos virksomheden Dencam producerer man komponenter af komposit til blandt andet vindmølleindustrien. Det sker blandt andet på en 55 meter lang CNC-fræser.

I et mødelokale hos automationsvirksomheden Gibotech står en miniaturemodel af CNC-maskinen poseidon maxi. Den rigtige maskine står hos virksomheden Dencam, der producerer komponenter i komposit.

Og her er der ikke tale om nogen miniaturemodel. Poseidon maxi er hele 55 meter lang, og det er der brug for, for maskinen bruges til at lave vindmøllevinger på.

Maskinen laver en såkaldt positiv model, hvor den fræser en ”master plug” ud. Den svarer til den færdige vinge. Herefter laves den negative form i komposit.

Én vinge laves typisk af flere forme, som kobles sammen. Så selvom CNC-maskinen ”kun” er 55 meter lang, kan Dencam stadig lave vindmøllevinger der er meget længere. Til gengæld har maskinen fremtidssikret virksomheden, fordi de har fået væsentlig mere kapacitet – også når der skal bygges vinger på eksempelvis over 100 meter.

Der skulle intet mindre end ni lastbiler og tre del-leveringer til, da Gibotech tilbage i 2019 leverede CNC-maskinen poseidon maxi. Den blev leveret fra Italien, hvor leverandøren har deres faciliteter.

Til gengæld er servicen tæt på. Gibotech har serviceteknikere, der dækker hele landet. Det var som altid også Gibotechs egne teknikere, der stod for indkøring af maskinen, så den kørte – og kører – som den skal.

  • Poseidon maxi kan fræse en overflade med 0,3 milimeters tolerance.
  • Maskinen kan fræse emner på op til 51,5 x 6,85 x 4 meter.

Vil du videre mere om, hvilken CNC-maskine der kan passe til din virksomheds behov? Så kontakt Henrik G. Thomsen - Product Manager, CNC - på mail hgt@gibotech.dk eller telefon 2066 3518.

Vil du være opdateret på det nyeste inden for CNC-maskiner og andre automationsløsninger til industrien? Så skal du tilmelde dig Gibotechs nyhedsbrev her.

Husk også at følge os på Facebook og LinkedIn.

GIBOTECH A/S
Datavej 15
5220 Odense SØ
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70760312
P nummer: 1002328137

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047