23948sdkhjf
Del siden
Annonce

600 CLT-elementer til Uddannelsescenter Bispebjerg

Skou Gruppen er godt i gang med at opføre det nye Uddannelsescenter Bispebjerg i totalentreprise. For et par måneder siden begyndte tømrerne med at sætte de første beslag til de bærende trækonstruktioner i betondækket. Om lidt er der rejsegilde, og om endnu en måneds tid vil det sidste CLT-element være på plads.

”Jeg er oprindelig tømrer, så det er bare enormt fedt at se vores egne folk gå og arbejde med montagen af CLT. Lige nu har vi 10 tømrere beskæftiget her, og de skal placere 600 CLT-elementer,” siger Emil Vitus Jensen, som er Skou Gruppens projektleder.

”Vores egne tømrere har efterhånden stor erfaring med at arbejde med CLT-elementerne, som vi også brugte i et andet større byggeri på Frederiksborg Byskole,” tilføjer han.

Nybyggeri med islæt af gamle traditioner

Det 2.450 kvadratmeter store Uddannelsescenter Bispebjerg bygges i et område med det fredede Bispebjerg Hospital som nærmeste nabo.

Med en beliggenhed i det historiske område har Skou Gruppen i samarbejde med BBP Arkitekter og rådgivende ingeniører Dominia både kigget mod mere bæredygtige løsninger som CLT og historisk byggeteknik for at skabe et inspirerende miljø for den fremtidige læring og forskning.

For at byggeriet hænger sammen med de historiske omgivelser, opfører man en skalmur i røde mursten uden om træskelettet. Og de røde mursten er genbrugssten fra den nedrevne kirkemur fra Bispebjerg Kirkegård. Murværket etableres med hydraulisk kalkmørtel, så det bliver muligt, at murstenene kan genbruges endnu engang ude i fremtiden.

”Det bliver et specielt og meget flot hus med et flot mønstret murværk og mange fine detaljer,” siger Emil Vitus Jensen.

Farverig indretning og brandsikring

Mens trækonstruktionen ude bliver skjult af et flot murværk, kommer træ til at gå igen i uddannelsescentrets indretning, hvor der er synlige træribber i loftet, og hvor trækonstruktionen bliver synlig på væggene. Farverne i indretningen har farvekunstner Malene Bach sammensat, så bygningens indre får et varmt og farverigt udtryk som en kontrast til det kliniske hospitalsmiljø.

”CLT-elementerne males i lasurmaling, så træets strukturer bliver synligt inde. Desuden behandles træet med en brandhæmmende lakering efterfølgende,” siger Emil Vitus Jensen.

Klar til rejsegilde i uge 25

Inden arbejdet med montage af CLT-elementerne kunne begynde, skulle der udgraves til en parkeringskælder og etableres en ny parkeringskælder under det nye uddannelsescenter.

Dette jord- og betonarbejde har været udfordret af det vådeste efterår og forår i mands minde, men nu skrider byggeriet rigtig godt fremad. Så byggelederen forsikrer, at projektet er klar til det planlagte rejsegilde i uge 25:

”Vi når i hvert fald at få et par spær på plads, så der er noget at hænge krans og flag op i,” siger Emil Vitus Jensen.

Skou Gruppen A/S
Kærvej 34
2970 Hørsholm
Hørsholm Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26654653
P nummer: 1002020845

Kontaktperson

Martin Skou Heidemann
Adm. direktør, Partner
+45 28358015 ms@skougruppen.dk

Send til en kollega

0.063