23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Udvikling af branddøre til frostrum

Den store temperaturforskel og sikkerheden har været de væsentlige temaer hos Door System ved udvikling af en ny frostrumsbranddør.

Det er især den store temperaturforskel, som er den store udfordring, når der skal opbygges en branddør til frostrum. Kuldebroer skal undgås, og de materialer, der er bedst til at mindske kuldetransporten, har ofte dårlige brandegenskaber og omvendt. Derfor kan det være en svær balancegang at udvikle en dør, der har begge egenskaber.

"Ydermere skal branddøren kunne fungere i meget fugtige miljøer fx i fødevareindustrien, som er et af vores primære markedsområder", fortæller Preben Søndergaard, ejer og direktør i Door System.

Et andet vigtigt aspekt omkring frostrumsbranddøren er sikkerheden og trygheden. Det er jo en forholdsvis tung dør, og man skal være tryg ved dørløsningen, når man arbejder i frostrummet, ellers lukker man ikke døren med stort energitab til følge.

Udviklingsteam
Det er de udfordringer, som udviklingsteamet hos Door System har haft fokus på i udviklingen af vores nye branddør til frostrum. Teamet har gennem mange års arbejde med udvikling af branddøre oparbejdet en effektiv skabelon for opbygning af branddørsløsninger, der kan håndtere kravene i fødevareindustrien, den farmaceutiske industri og detailhandlen. Samtidig skal branddørene kunne godkendes i henhold til den nye europæiske standard.

Optimal brandskabelon
Den nye frostrumsbranddør har fået en karmstruktur og en optimal opbygning med den isolerede del og den brandsektionerede del, som sikrer, at kuldebroer undgås.

Branddøren er udstyret med varmetråde ved dørblad og i karm til hindring af kondensdannelse. Der er mulighed for at indsætte ekstra varmetråde i karm. Desuden er døren testet med vores almindelige frostrumstætninger, så døren giver optimal tætning og har en god isoleringsevne.

Sikkerheden har været i fokus
Frostrumsbranddøren har et helt nyt specialudviklet greb udvendig med varme. Dørgrebet er udviklet, så selv om det brænder væk, kommer der ikke hul igennem døren. Indvendig er der mulighed for to grebsløsninger: lille panikstang og paddetryk. Det er en meget stabil løsning, der øger trygheden og sikkerheden for dem, der arbejder i frostrummet.

Testet og godkendt hos DBI
Den 1-fløjede hængslede EI260-C branddør til frostrum er testet og godkendt iht. den europæiske standard EN 1634-1 og klassificeret iht. EN 13501-2. Branddøren blev testet hos det danske testinstitut Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut (DBI). Døren var i den første test monteret i tung brandvæg og klarede den vigtige tidsgrænse på 1 time og 8 minutter, som giver den flere anvendelsesmuligheder iht. EN 15269-2.

"Efterfølgende har vi fået udført (og godkendt) en tillægstest af frostrumsbranddøren monteret i gipsvæg og panelvæg, og med en ny karmløsning til panelvæggen. Frostrumsbranddøren kan således leveres godkendt monteret i 3 brandvægtyper", fortæller Brita Rosenbech, teknisk chef hos Door System.

Vi opdaterer løbende informationen på vores hjemmeside om den nye branddør – se mere her: https://www.doorsystem.dk/produkter/brand/branddoere-frostrum/

For yderligere oplysninger og forespørgsler om Door Systems nye EI260-C branddør til frostrum er du meget velkommen til at kontakte Søren Rahbek, salgschef hos Door System, telefon 42 14 52 02, sr@doorsystem.dk.

Door System A/S
Agerskovvej 16
8362 Hørning
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21226734
P nummer: 1004778719

Kontaktperson

Søren Rahbek
Salgschef
+45 4214 5202 sr@doorsystem.dk

Send til en kollega

0.062