23948sdkhjf

ARCHICAD 21 – Preview af BIM-værktøj

| Medlemsnyhed | Indrykket af BIM Equity A/S

ARCHICAD er et komplet BIM-værktøj. ARCHICAD 21 udkommer til juni og indeholder en række nye funktioner, der gør det endnu lettere at arbejde intuitivt med BIM - og ikke mindst, at samarbejde på tværs af fagdiscipliner.

BIM er det nye sort! Som byggeriets nyhedsstrøm indikerer så er hovedparten af byggeriets aktører i gang med at gøre BIm til en del af deres arbejdsprocesser. Men intet BIM uden de rette redskaber og ARCHICAD er et godt bud på et intuitivt BIM-værktøj.

Til juni udkommer ARCHICAD 21, der sædvanen tro byder på masser af nye features. Noget af det særlige ved ARCHICAD er at softwareudviklere løbende er i tæt dialog med deres brugere. Det betyder, at de konstant tilpasser produktet til brugernes behov. ARCHICAD 21 er ingen undtagelse.

Nyt trappeværktøj
Det nye trappeværktøj i ARCHICAD 21 er intelligent og hjælper dig med at planlægge trappen. Det hænger fast i tilstødende vægge og i etagestrukturen, så ændres etagehøjden eller flyttes vægge, så ændrer trappen sig automatisk i højden (inden for de opsatte regler), og hvis det kræver ændringer i plan, så spørger ARCHICAD pænt om den må. Trapper går hånd i hånd med værn, og der er også kommet et nyt værn-værktøj i ARCHICAD 21, som på samme måde som de nye trapper er intelligente og fleksible. Se video om det nye trappeværktøj

LÆS OGSÅ: BIM for Landskabsarkitekter

Gentagelser langs andre objekter
ARCHICAD 21 indeholder også en ny funktion til at placere gentagelser langs andre objekter, som f.eks. en Spline. Er det eksempelvis lygtepæle langs en vej, roterer de automatisk, så de altid placeres vinkelret på vejens midterlinie. Det hele er forklaret i denne video

Fællessystem for klassifikationskoder
ARCHICAD 21 indeholder også et fællessystem for klassifikationskoder, som gør det muligt at downloade udenlandske og danske klassifikations-systemer fra GRAPHISOFTs hjemmeside. Tidligere leverede bips (nu Molio) CCS-klassifikation gennem den danske lokalisering til ARCHICAD, men nu er det bygget endnu længere ind i ARCHICADs økosystem.

LÆS OGSÅ: Gå-hjem-møde - SIGMA & BIM-forbindelsen

Kollisionskontrol
En del af de nye funktioner handler om tværfagligt samarbejde, hvilket også er baggrunden for, at ARCHICAD 21 har indbygget kollisionskontrol. Det fungerer fint, men er selvfølgelig slet ikke en konkurrent til programmer som Solibri Model Checker. Derudover er det i ARCHICAD 21 muligt at importere og eksportere Revit-filer direkte. Men inden armene går gennem loftet, skal det nævnes, at det er en meget begrænset import/eksport, der hovedsageligt oversætter 3D-geometrien til Morphs i ARCHICAD og Masses i Revit. Der er nogle fordele ved denne udvekslingsmetode, men i de fleste tilfælde er IFC stadig måden at samarbejde på på tværs af forskellige BIM-programmer.

LÆS OGSÅ: LAND4 til ARCHICAD

Integration med Rhino og Grasshopper
Integrationen af Rhino og Grasshopper er i ARCHICAD 21 blevet endnu bedre, så man nu kan indstille bl.a. Zoner og objekter mere detaljeret, lige som farverne er oversat bedre mellem programmerne.

ARCHICAD 21 - udviklet af arkitekter til arkitekter 
ARCHICAD 21 er et komplet og opdateret BIM-værktøj, for alle der allerede er i gang med BIM eller overvejer at gøre BIM til en del af det daglige arbejde. Er du interesseret i at vide mere, så kontakt os og hør hvordan vi kan hjælpe dig. 

 

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
BIM Equity A/S

Strandlodsvej 6B, 3.
2300 København S
Danmark
BIM Equity A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.107