23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Øget fokus på sundt indeklima for børn

Hyldehaven er en integreret daginstitution for børn med astma, eksem og allergi. Hos Hyldehaven lægges der vægt på at sikre et sundt indeklima for børnene.

Hyldehaven har øget fokus på alt lige fra byggematerialer og inventar til legetøjet og sikrer at alt er allergivenligt og ikke udgør en risiko for både børnene og personalet. Hyldehaven har benyttet sig af befugtning til at skabe et sundt indeklima med en stabil luftfugtighed i over 25 år og har erfaret fra hverdagen at især astmabørnene oplever et forbedret helbred.

Det gode indeklima smitter – ligesom det gode humør

Hyldehavens leder har sammenlignet deres sygefravær med kommunens øvrige institutioner og er ikke i tvivl om det gode indeklima smitter af på medarbejdernes lave sygefravær. Både børnene, forældrene og personalet nyder effekten af deres fokus på at opretholde et sundt og gavnligt indeklima.

Færre sygedage letter hverdagen for forældre og personale

Forældrene til børnene i hyldehaven fortæller at det sunde og rene miljø og indeklima i hyldehaven gør det muligt for dem at aflevere deres barn trods massiv kløe, hoste eller astmaanfald hjemmefra. Lige netop det sunde indeklima gør at børnene har de bedste omgivelser og forældrene undgår derved flere sygedage end ved normale institutioner som ikke yder den nødvendige indsats.

Det fysiske miljø har betydning for børnenes og personalets trivsel

Der er blevet udarbejdet en omfattende rapport om forholdene i Hyldehaven, rapporten lægger vægt på deres med fokus på det fysiske miljø og dets betydning for børn og personale. Rapporten konkluderer at indeklimaet er af afgørende betydning for børnenes helbred:

"Det fremgår af både forældrenes og personalets udsagn, at indeklimaet er ideelt for børnene. Ligeledes ses det af børnelæge Søren Støvrings gennemgang af børnenes sygdomsforløb, at de fleste børn tilsyneladende har færre indlæggelser på Børneafdelingen, end før de blev optaget i Hyldehaven. Efter al sandsynlighed kan dette tilskrives indeklimaet i Hyldehaven, samt den måde, børnene sikres døgnet rundt med den rigtige pasning af medicinen."

 Ønsker du et gratis sundhedstjek af jeres institution?

Vores sygeplejerske og indeklimaekspert Jeanet Berg kommer gerne forbi til et uforpligtende besøg og gennemgår jeres muligheder for at skabe et sundt og behageligt indeklima for både børnene og jer. 

Condair A/S
Parallelvej 2
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK15200537
P nummer: 1000879263

Send til en kollega

0.047