23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nyt skoleår

I disse dage starter landets skoleelever i skole og den kommende tid byder på en række milepæle på tre JJW-skoleprojekter.

August er som bekendt lig et nyt skoleår, og i disse dage indtager skoleelever atter landets skoler. For JJW Arkitekter byder den kommende tid på forskellige milepæle på en række af skoleprojekter, vores skoleafdeling gennem de seneste år har arbejdet på.

Affald som ressource
28. august er der indvielse på Katrinedals Skoles, der er udvidet med 3.500 m2 nybyggeri og har fået renoveret 6.000 m2 eksisterende bygninger. Katrinedals Skole er et bæredygtigt foregangsprojekt, idet nybyggeriet opføres med genbrugstegl fra Bispebjerg og Rigshospitalet. Hermed er Katrinedals  et skoleeksempel på den cirkulære økonomi, hvor byggeaffald gentænkes og revitaliseres som ressource for nye byggerier.

LÆS OGSÅ: Behov for et bæredygtigt paradigmeskift 

Aktiverende bevægelsesrum
Kirsebærhavens Skole fejrer også, at de har fået nye og opdaterede rammer. Valby-skolen har gennemgået en kapacitetsudvidelse på 2.000 m2 og har i samme ombæring fået helhedsrenoveret 10.000 m2.  Udbygningsprojektet består af to bygninger til henholdsvis indskoling og et nyt 10. klassecenter. Skolen moderniseres med henblik på skolereformens fokus på heldagskolen, det vil sige mere bevægelse og varieret undervisning. Det sker blandt andet ved at indarbejde rum til forskellige læringsmæssige og sociale aktiviteter. Eksempelvis leder en udendørs siddetrappe eleverne op på taget, og hermed bliver udearealerne aktiverede som kombinerede rekreations- og bevægelsesrum samt sociale mødesteder.

LÆS OGSÅ: 20 års skolebyggeri   

Bygning til fysisk aktivitet og musikalske udfoldelser
Endelig byder august også på rejsegilde i forbindelse helhedsrenoveringen og kapacitetsudvidelsen af Grøndalsvængets Skole, der omfatter i alt 10.000 m2. Skolens 5.000 m2 store hovedbygning fra 1924 bliver ombygget og renoveret, hvilket blandt andet betyder, at en række klasselokaler bliver udvidet og skolens gymnastiksale bliver omdannet til et nyt pædagogisk læringscenter. Selve kapacitetsudvidelsen medfører, at der opføres to nye bygninger på skolens område i form af en 2.000 m2 stor idræts- og musikbygning samt en 3.000 m2 stor indskolingsbygning med integreret KKFO inklusiv en stor tagterrasse. Udvidelsen omfatter også en opgradering af ca. 10.000 m2 udearealer.

Lyd, lys og luft
I vores skoleprojekter fokuserer vi på, at skabe optimale rammer for elevernes læring OG deres sociale udvikling. Bevægelse fremmer læring, og derfor sikrer vi, at der er bevægelsesmuligheder på skolerne. Og når man ved, at alle lærer forskelligt, skal de fysiske rammer gøre det muligt for underviserne at differentiere undervisningen i forhold til elevernes behov og særlige læringsformer.

Derudover har vi altid fokus på at optimere indeklima, lysindtag og akustik – faktorer, der har en dokumenteret positiv effekt børnenes læring og trivsel. Som en integreret del af vores rådgivning laver vi totaløkonomiske beregninger, der mindsker vedligeholdbehovet og optimerer driften af skolen.

God dannelselsrejse
Vi ønsker alle elever og ansatte en god start på skoleåret og deres fortsatte dannelsesrejse.

FOTO / Skolen i Sydhavnen af Torben Ekserod

 

JJW Arkitekter A/S
Finsensvej 78
2000 Frederiksberg
Frederiksberg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK19372375
P nummer: 1003809286

Send til en kollega

0.062