23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Naturlig blå farve kan udvindes med ny metode

Forbrugerne efterspørger naturlige farver, men der findes ikke en stabil naturlig blå farve på markedet. Teknologisk Institut har sammen med en række partnere udviklet en ny skånsom oprensningsmetode til ekstraktion af blå farve fra spirulina alger.

Eksisterende naturlig blå farve giver kedelig og grå is

Naturens egne farver har sjældent de samme egenskaber som de syntetiske. Farvetonen ændres over tid ved påvirkning fra lys, varme eller pH-ændringer, og her er blå farve en særlig udfordring.

Premier Is, Caldic Ingredients Denmark, Institut for Kemi-, Bio- og Miljøteknologi (Syddansk Universitet) og Teknologisk Institut er derfor gået sammen i et projekt om at udvikle en metode til produktion af en stabil naturlig blå farve ud fra et blåt proteinkompleks (phycocyanin) fra spirulina alger.

Ny metode til ekstraktion af farve fra spirulina alger

Teknologisk Institut har i projektet stået for udviklingen af en ny oprensningsprocedure til at udvinde det blå proteinkompleks fra spirulina algerne. Ekstraktionen og oprensningen er så skånsom, at det blå proteinkompleks ikke nedbrydes. For at undersøge betydningen af den fysiske form af farven blev der lavet forskellige fysiske udgaver af farven.

Læs mere her

Foto: Teknologisk Institut

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915
P nummer: 1002704477

Send til en kollega

0.047