23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fra energisyn til konkrete besparelser

Bravida Danmark har hjulpet Bladt Industries med et omfattende energibesparelsesprojekt, som i første omgang omfatter optimering af belysning og ventilation samt etablering af energiovervågning.

Som leverandør af store og komplekse stålkonstruktioner til en række virksomheder inden for vedvarende energi, fx i vindemølleindustrien, arbejder Bladt Industries selv målrettet på at spare på energien til gavn for miljøet.

Derfor gennemfører virksomheden et omfattende energioptimeringsprojekt i tæt samarbejde med Bravida Danmark. Udgangspunktet for projektet er det lovpligtige Energisyn. Efterfølgende har Bravida konkretiseret de mest attraktive optimeringsmuligheder, så Bladt Industries har et overblik til en strategisk prioritering og budgetlægning i de kommende år.

Pilotprojekter
Bravida har beregnet et konkret besparelsespotentiale og rentabilitet ved de aktiviteter, som umiddelbart vil give de hurtigste resultater inkl. økonomien ved den efterfølgende drift og vedligehold. I første omgang har Bladt Industries i samarbejde med Bravida udvalgt tre aktivitetsområder, der kan nedbringe energiforbruget betragteligt; optimering af belysning og ventilation samt etablering af energiovervågning.

Bravida har etableret en række pilotprojekter med performancetests, der skal dokumentere, at de beregnede besparelser inden for optimering af belysning og ventilation også kommer til at gælde i den virkelige verden. Endvidere har Bravida etableret monitering af standby forbruget med bi-målere til vurdering af adfærd og energiforbrug.

Sparer op til 1,9 mio. kr. om året alene på belysning
”De hidtil gennemførte mindre testprojekter med udskiftning af traditionelle armaturer til LED og nye ventilatorer i ventilationsanlæg har konkret vist besparelser på over 200.000 kWh/år og tilbagebetalingstider på under to år. Så potentialet er stort. Inden for belysning alene regner vi således med at spare 50 til 70% eller op til 1,9 mio. kroner om året. Og tilbagebetalingstiderne på de enkelte projekter er generelt mellem et og tre år. Lige så vigtigt er det, at udskiftning til LED belysning og mere effektive ventilatorer medvirker til et mere behageligt arbejdsmiljø for vores medarbejdere,” fortæller COO Peter Rindebæk, Bladt Industries.

Bravida Danmark A/S
Park Allé 373
2605 Brøndby
Brøndby Kommune
Danmark
CVR nummer: DK14769005
P nummer: 1002954188

Kontaktperson

MK
Morten Kjellev
Kommunikations- og bæredygtighedschef
+45 42139999 morten.kjellev@bravida.dk

Send til en kollega

0.063