23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kendskab til rotationsstøbning optimerer designprocessen

"Problemet er jo, at hvis designeren, slet ikke kender til rotationsstøbning... så bliver produktet jo lavet til at passe til den proces de forestiller sig, i stedet for, at man finder den proces der kan skabe det optimale produkt."

Hos den familieejede Hornsyld-virksomhed Dan Hill Plast er rotationsstøbning den primære produktionsproces. Derfor finder den administrerende direktør Peder Madsen det ærgerligt, når designere ikke kender processen eller udnytter dens muligheder til fulde.

Hos Dan Hill Plast (DHP) har man i flere årtier set fordele i rotationsstøbningen. Lave formomkostninger, og muligheden for at indstøbe elementer som bøsninger og logoer er bare nogen af goderne, som rotationsstøbeprocessen kan tilbyde. Men det er desværre ikke alle, der har set lyset, fortæller administrerende direktør Peder Madsen:

– Problemet er jo, at hvis vedkommende der designer, slet ikke kender til rotationsstøbning, eller bare ikke har det i tankerne, så bliver produktet jo lavet til at passe til den proces de forestiller sig, i stedet for, at man finder den proces der kan skabe det optimale produkt.

Virksomheden flyttede få år efter opstart i 1957 til et nedlagt elværk i Hornsyld nær Horsens, hvor Dan Hill Plast stadig har hjemme den dag i dag.

I starten producerede man dukker, sparebøsser, fodbolde og mange andre emner, men ejeren, Ejner Madsen, opdagede snart rotationsstøbningens fordele, og man begyndte at bevæge sig over til hovedsageligt at lave underleverandørarbejde på tekniske, kundespecifikke produkter.

Læs resten af artiklen her.

dan hill plast A/S
Hornsyld Industrivej 37
8783 Hornsyld
Hedensted Kommune
Danmark
CVR nummer: DK19844692
P nummer: 1002816082

Kontaktperson

Send til en kollega

0.062