23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Lærling giver kollegaerne sved på panden

Hos Mariendal Electrics i Frederikshavn har rollerne de seneste par måneder været byttet om. 1. års lærlingen, Isabella Kyung Karlsen, har nemlig taget styringen og givet de erfarne elektriker-kollegaer et sundhedsmæssigt spark bagi.

Siden september har Mariendal i Frederikshavn deltaget i sundhedsforløb, hvor godt 200 Mariendal-medarbejdere i hele landet har fået sundhedstjek og gjort en aktiv indsats for at blive sundere.

Personaleforeningen som medspiller
Forløbet, som er tilrettelagt i samarbejde med Rfys og sundhedsspecialisten Erik Schmidt, har sat sundere vaner på dagsordenen og givet medarbejderne lyst til fælles fysisk aktivitet. Personaleforeningen har undervejs støttet de lokale afdelingers sundhedsinitiativer. I Frederikshavn har støtten sikret medarbejderne mulighed for crossfit-træning på et lukket hold hos CrossFit Frederikshavn.

Lærlingen som instruktør
Instruktøren, som har givet de lokale Mariendal-elektrikere sved på panden de sidste mange lørdage, er Mariendals egen lærling, Isabella Kyung Karlsen. Elfaget er nyt for hende. For kun tre måneder siden startede hun i lære hos Mariendal. Til gengæld er Isabella yderst erfaren i rollen som crossfitter.

- Jeg træner seks gange om ugen, er instruktør og dyrker crossfit på konkurrenceplan. Blandt andet har jeg vundet Throwdown i både Aarhus og København, fortæller Isabella Kyung Karlsen. I træningen af kollegaerne har lærlingen lagt vægt på, at de skulle prøve lidt af hvert inden for crossfit. De fleste på det lukkede Mariendal-hold er nybegyndere og har meget forskellig grundform.

- Det har virkelig været inspirerende at se, hvordan alle giver den gas – uanset niveau. Vi har arbejdet med både teknik og hård pulstræning. Jeg garanterer for, at der har været sved på panden, siger Isabella Kyung Karlsen og fortsætter:

- Jeg har vist min hjemmebane til dem, som til daglig oplærer mig i elektrikerfaget. Det har været rigtig sjovt at få lov til at bestemme lidt over de erfarne.

For Isabella Kyung Karlsen er det motiverende at være en del af en virksomhed, som prioriterer medarbejdernes sundhed. Også overmontør Frits Henriksen er positiv omkring Mariendals sundhedsforløb. Han har været trofast deltager på det lukkede crossfit-hold med lærlingen som instruktør:

- Jeg er tilfreds med, at Mariendal på overordnet plan har taget initiativ til fokus på medarbejdernes sundhed og trivsel. Det har betydet langt større opbakning, end vi normalt har kunnet præstere ved de traditionelle lokale tiltag som for eksempel firmabadminton..

- Jeg har ikke tænkt så meget over, at vores roller er byttet om til crossfit. Isabella er en dygtig instruktør – og det har kun bidraget positivt, at vi kender hende godt i forvejen, siger Frits og afslører, at han som crossfit-nybegynder undervejs har opdaget muskler, som han ikke anede eksisterede.

Den fælles crossfit-træning i Frederikshavn fortsætter med sikkerhed året ud, men de lokale elektrikere er allerede i gang med at undersøge, hvordan de i fællesskab kan fortsætte den sundere livsstil.

Sundere og gladere medarbejdere på dagsordenen
Om sundhedsindsatsen siger fungerende adm. direktør og bestyrelsesformand Paul Bjerring:

- Mariendal skal have sundere og gladere medarbejdere. Flere skal blive bevidste om fordelene ved et liv i balance - både fysisk, mentalt og socialt. Sundhedsforløbet skal lægge kimen til forebyggelse af sygdom og stress til gavn for både Mariendal og den enkelte medarbejder.

Rfys har været Mariendals samarbejdspartner på sundhedsforløbet. Rfys har i projektperioden stået for både sundhedstjek, sundhedsprofiler, individuelle handlingsplaner, personlige sparringssamtaler og motivationsforløb for alle elinstallatørens medarbejdere. Læs mere på Rfys' hjemmeside.

Mariendal
Gasværksvej 44
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK15539240
P nummer: 1000941692

Send til en kollega

0.047