23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Få de gamle betonaltaner repareret og undgå massive udgifter

Mange altaner blev tidligere udført med udliggerjern, der er i fare for at nedbryde. Det er derfor vigtigt, at du tager dine forholdsregler og får taget hånd om sagen i tide.

Indenfor de seneste år er der kommet stort fokus på vedligeholdelse af ældre bygninger. Det gælder blandt andet de mange betonaltaner med udliggerjern, der blev opført 1900-1960’erne. Den særlige konstruktion med stålprofiler er nemlig tit skjult bag facaden, og det gør, at den kan nedbryde indvendig, uden du selv er opmærksom på det.

Altaner med rustet eller beskadiget udliggerjern kan være farlige at bruge, men også dyre at udskifte, når først skaden er sket. Det betyder, at der er meget at spare, hvis du får lavet en tilstandsvurdering og udbedret skaderne på din altan i tide.

Hvis konstruktioner bliver forstærket, korrosionsbehandlet og inddækket med foldeglas, kan den sagtens klare op til 25-30 år.

Et eksempel på dette er Ejendommen ved Elmegade på Nørrebro. Her blev konstruktionerne afrenset, overfladebehandlet, der blev etableret nye glasværn med foldeglas og ved gavlene blev der opført de brandvægge, som myndighederne påkræver.

Se alle billederne fra renoveringen af Elmegade.

Her kommer en kort opridsning af, hvordan får din altan undersøgt korrekt.  

Er min altan udført med udliggerjern?

Den letteste måde at gøre det på er at få fat i konstruktionstegningerne over bygningen. Dem kan du ofte få fra din kommunes byggesagsbehandling. Hvis tegningerne viser, at altanpladen er udkraget og i beton, mens resten af etageadskillelsen er udført med træbjælkelag, er det sandsynligvis en altan med udliggerjern. Er du i tvivl, bør du få en fagmand lave en scanning af din bygning, så konstruktionen kan blive kortlagt ordentligt. 

Selve tilstandsvurderingen

Hvis det viser sig, at din altan har udliggerjern som bærende elementer, bør du få undersøgt din altan af en fagmand. Fagmanden bruger konstruktionsoptegningerne til at vælge, hvilken metode der er bedst til at lave en tilstandsvurdering. 

Mange gange vil det være muligt at se tydelige tegn på nedbrydning som revner og afskalninger i hjørnerne, hvor altanplanen møder din bygnings mur. Skaderne kan til gengæld også sidde inde bag husets facade. Hvis fagmanden vurderer, at det kan være en mulighed, vil han lave en ophukning i muren, så udliggerjernene bliver synlige.

Når undersøgelsen er lavet, vil du have et kvalificeret overblik over, hvilken reparationer, der er behov for, og anbefalinger til, hvad du skal være opmærksom på i fremtiden.

Kontakt Alument for at høre mere.

Alumentdk
Albuen 4B
6000 Kolding
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK41423870

Send til en kollega

0.047