23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nye lærlinge går sikker fremtid i møde som elektriker

Høyrup & Clemmensens fem nye elektrikerlærlinge er netop begyndt at tage de første skridt på deres karrieresti som elektriker. De har valgt en sikker karriere, hvor der vil være rift om deres arbejdskraft.

Mød Høyrup & Clemmensen nyeste hold af elektrikerlærlinge: Albert, Sune, Vedat, Nikolaj og Mostafa. De har alle afsluttet deres andet grundforløb på elektrikeruddannelsen og er nu i gang med praktikopholdet hos virksomheden.

De blev ansat hos Høyrup & Clemmensen samtidig, men til daglig ser de fem lærlinge ikke meget til hinanden. Deres daglige gang har de nemlig vidt forskellige steder i Storkøbenhavn, hvor Høyrup & Clemmensen udfører arbejde for deres kunder. Fx er Vedat i øjeblikket på Bispebjerg Hospital, som Høyrup & Clemmensen har en serviceaftale med, og Mostafa arbejder i virksomhedens Lufthavnsafdeling hvor en af hans første større arbejdsopgaver var at hjælpe med at trække kabler til brandalarmer.

”Jeg går fast med en af mine kolleger og lærer meget. Der er mange forskellige områder inden for el, som jeg langsomt får mere kendskab til. Hvor dygtig jeg bliver afhænger også af min egen nysgerrighed. Men som lærling hos Høyrup & Clemmensen er der alle muligheder for, at jeg kommer til at lære meget,” fortæller Mostafa.

Gode jobmulighed var med til at afgøre uddannelsesvejen
Ligesom flere af hans lærlingekolleger har Mostafa valgt vejen som elektriker senere i livet.

”Jeg har en gymnasial uddannelse, har haft min egen forretning og har været salgsleder hos DSB i mange år. Men der var ikke en fremtid i det arbejde. Gennem tiden har jeg også taget kurser i systemudvikling, hvor min interesse for teknologi og kreativitet blev vakt. Nogle venner anbefalede mig at læse til elektriker, fordi det er en uddannelse med gode jobmuligheder i fremtiden,” siger Mostafa, der har planer om at læse videre til installatør, når han har fået sit svendebrev.

Vil uddanne mange elektrikere
Høyrup & Clemmensen har en målsætning om at have mellem 15 og 20 lærlinge ansat. Det har for virksomheden for at være med til at reducere manglen på kvalificeret arbejdskraft.

”Det er vigtigt for os at sikre, at der er elektrikere i fremtiden. Hvis vi ikke uddanner nogen, får vi meget snart et problem, fordi vi allerede nu oplever, at det kan være udfordring at rekruttere elektrikere,” forklarer Casper Kjærsgaard, der står for ansættelsen af lærlinge hos Høyrup & Clemmensen.

Han fortsætter:

”Vi ønsker at dygtiggøre vores elektrikerlærlinge og gøre dem til fremtidens stjerner. Vi ønsker at motivere dem i deres arbejde og gøre dem sultne på mere viden om deres fag og nyeste teknologi. Derfor har alle vores lærlinge en mentor. Vi holder også MUS og hjælper dem med at finde deres vej og fremtid i elbranchen.”

Læs også: Sådan sikrer vi byggeriet og fremtidens stjernelærlinge 

 

Høyrup & Clemmensen A/S
Bådehavnsgade 6
2450 København SV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK37353515
P nummer: 1003052948

Send til en kollega

0.048