23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Rejsegilde på arkiv for Københavns kulturarv

Opførelsen af et nyt 8.000 etagemeter Fjernarkiv og Museumsmagasin for Københavns Kommune følger planen, og der var stor interesse for at deltage i rejsegildet onsdag den 17. januar på Erik Husfeldts Vej 4 i Taastrup.

Projektet afleveres til bygherren i juni. Derefter er arkiver og magasiner samlet på én adresse mod i dag 10 adresser i Københavns-området. De arkiver og magasiner, der skal flyttes til Taastrup er Københavns Stadsarkiv, Thorvaldsens Museum, Københavns Museum og Nikolaj Kunsthal. Projektet sikrer de historiske genstande og papir-arkivalier for eftertiden, og effektiviserer den daglige drift ved at samle registrering, håndtering, desinficering samt konserveringsværksted og kontorer på én adresse.

På rejsegildet sagde projektleder Mads Larsen, repræsentant for bygherren, Byggeri København, bl.a.: - Det er fantastisk at se, hvor langt vi er nået på så kort tid. Jeg er virkelig taknemmelig for den store indsats, der bliver lagt for dagen, og ser frem til de næste måneder. Der har været et rigtig godt samarbejde indtil nu, og jeg ser rigtig meget frem til de næste måneder, hvor jeg ved, at der bliver ”run” på herude.

Kulturborgmester i Københavns Kommune, Niko Grünfeld sagde bl.a.: -Dette er en historisk bygning – 130 meter lang og 47 meter bred – som kan rumme flere tusinde års historie. Rejsegildet er en fortjent midtvejs fest, hvor vi skal hylde alle, der er involveret i projektet. Jeg har hørt, at byggeprojektet går fuldstændig efter planen – så stor ros til alle involverede. Tusind tak for det store arbejde, der allerede er udført, og til alle jer, der nu er i gang med at bore og skrue, og til alle jer, der er projektledere. Allerede nu er vi stolte af byggeriet, der vil sikre den københavnske kulturarv, og være til gavn for alle dem, der kommer efter os.

Direktør for Historie & Kunst i Københavns Kommune, Lene Floris, sagde bl.a.: -Jeg har svært ved at styre min begejstring. Det er ikke ret længe siden vi tog det første spadestik, og nu er her stort set en bygning, som vi glæder os til at tage i brug til sommer. Det er ikke blot glædeligt, at Københavns Kommune vil passe på sin historie, men også at vi gør det på en miljørigtig måde. Projektet bygger på den allernyeste forskning om opbevaring og magasinering, og målet har været et så klimaneutralt byggeri som overhovedet muligt.

-Når vi tager bygningen i brug kan vi spare tid, vi kan få en høj kvalitet på vores opbevaring, vi skal ikke mere ræse rundt mellem mange adresser, vi kan lettere finde vores ting, så forskere og os selv kan bruge dem, og udnyttelsen af pladsen med reoler og opbevaring bliver med rationel udnyttelse af pladsen på en topprofessionel måde. Vi får samling på historien og et bedre arbejdsmiljø, så den skatkiste, vi har her, kan komme alle københavnerne til gode – nemlig byens historie i form af dokumenter og historiske genstande, som vi sikrer for fremtiden. Det gælder f.eks. både autentiske sko fra 1600-tallet og Søren Kierkegaard samt protokoller fra forskellige dele af kommunen. Og vi glæder os også til at genstandene kan komme i brug når vi laver de nye udstillinger på Københavns Museum, som vi åbner om et lille års tid, sagde Lene Floris.

Projektchef i BASE Erhverv as, Klaus Meidahl Højen sagde bl.a.: -Projektet har været længe undervejs, bl.a. på tegnebrættet, og nu bygger vi så i et års tid med fuldt tryk på. Og i disse tider med pres på leverings-terminer på betonelementer, og hvor produktion og leverancer ikke altid foregår i den rækkefølge, som er tiltænkt, kan jeg kun tage hatten af for den måde, hvorpå disse udfordringer bliver løst i det daglige. Det er lykkedes med jeres hjælp, og det er lykkedes uden at gå på kompromis med den håndværksmæssige kvalitet. Det skal I alle have stor tak for. Det er en fornøjelse at se, hvordan tingene bliver løst – ikke kun for hver faggrænse, men også på tværs af fagene. Det gør det faktisk meget sjovere at være en del af – også for os som totalentreprenør. 

Projektet med opførelse af nyt arkiv for den københavnske kulturarv har Niras A/S og C. F. Møller Danmark A/S som bygherrerådgivere. BASE Erhverv as er totalentreprenør, og samarbejder bl.a. med Arkitektfirmaet Nord A/S og Ingeniørfirmaet Viggo Madsen A/S.

Se mere her: http://baseerhverv.dk/

 

BASE Erhverv A/S
Erhvervsbyvej 11, 2.
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10126711
P nummer: 1009660379

Send til en kollega

0.094