23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Flere tusind kvadratmeter nyt domicil til NNE ombygget på rekordtid

På seks måneder har Skou Gruppen, med Over Byen Arkitekter som totalrådgiver, ombygget bygninger på i alt 10.500 kvadratmeter. De udgør det nye domicil til NNE, som ifølge bygherre og udlejer PKA, bliver lidt af et tilløbsstykke.

Skou Gruppen gik i gang med at totalrenovere den tidligere tobaksfabrik ”Hirschsprung Hus” i Virum, som ejes af pensionsselskabet PKA, i begyndelsen af juli 2017. Allerede den 15. januar 2018 stod NNE’s nye domicil klar, og medarbejderne havde deres første arbejdsdag i de nye moderne rammer. I det komplekse ombygningsforløb har der hver dag været op til 200 håndværkere på pladsen, for at det nye domicil kunne tages i brug til den dato.      

”Vi har fået opfyldt de visioner og drømme, som både vi og NNE havde for de gamle historiske bygninger og for NNE’s domicil. Det er lykkedes på trods af, at det har været en meget kompliceret byggesag med en yderst stram tidsramme,” siger Peter Gravesen, porteføljemanager for ejendomme hos PKA, og tilføjer:

”Det er blevet et fantastisk lejemål, som bliver lidt af et tilløbsstykke, fordi det er en ny måde at indrette domicil og kontor på. Nu har NNE haft et par dage i de nye omgivelser, og meldingen fra dem er stor tilfredshed.”

Fire bygninger blev til én
Hirschsprung Hus består af fire forskellige bygninger fra vidt forskellige årtier. Det bar den originale arkitektur også præg af.

”PKA ønskede at løfte bygningernes fysiske og arkitektoniske niveau med materialer og håndværksmæssig udførelse i høj kvalitet og ved at knytte de fire forskellige bygningstyper i ét samlet udtryk. Det har vi bl.a. gjort ved at bygge en ny mellembygning, som både fysisk og visuelt skaber forbindelse mellem to af bygningerne. Den danner også ramme for NNE’s hovedindgang. Mellembygningen og de øvrige facademæssige tiltag gør, at vi nu er tættere på en smuk, sammenhængende ejendom,” fortæller Christian Lund, arkitekt og partner i Over Byen Arkitekter. Han supplerer:

”Også indvendigt er vi sammen med NNE lykkedes med at skabe en sammenhængende identitet. Uanset hvor du står i de fire bygninger eller i mellembygningen, er du ikke i tvivl om, at du befinder dig i NNE’s domicil. Og det ser vi som en succes, ligesom det faktum, at vi, trods en umulig tidsplan for byggeriet, lykkedes med at aflevere bygningerne til lejeren til tiden.”

Mellembygningens placering gav dog helt nye udfordringer, da der løber en offentlig sti mellem de to gamle bygninger. Derfor er mellembygningen bygget på søjler over stien, så fodgængerne stadig har gennemgang. Mellembygningen var det første, Skou Gruppen gik i gang med at bygge, og det sidste de travle håndværkere blev færdige med. 

Store udfordringer er overkommet
Hirschsprung Hus er gennem årene blevet bygget om flere gange. Da håndværkerne gik i gang med at splitte bygningerne ad indvendigt, var parterne derfor heller ikke fuldstændig klar over, hvilke udfordringer der skulle overkommes for at nå i mål til tiden og stadig stå med et byggeri af høj kvalitet ved afleveringen.

”Vi fik først det fulde overblik, da håndværkerne gik i gang i sommer. Vi fandt ud af, at vi var nødt til at udskifte taget på alle fire bygninger. Det skulle Skou Gruppen vel at mærke nå inden for den samme tidsplan, for NNE skulle kunne flytte ind den 15. januar. Det stod ikke til at ændre. Når der kommer så store ekstra arbejder ind, er det utroligt vigtigt at samarbejde med en entreprenør, som har styrken og erfaringen til at sadle om undervejs,” forklarer Peter Gravesen.  

Funktionsopdeling sætter nye standarder for kontorarkitektur
Som kommende lejer har NNE har også været en del af totalrådgivergruppen sammen med Over Byen Arkitekter og har sat rammerne for rumfordelingen efter specifikke funktioner. Domicilet består af flere storrumskontorer, stillekontorer, mødelokaler i forskellige størrelser, ”telefonbokse” og the-køkkener med tilhørende lounges.

”NNE har været lige så involveret i projektet, som vi har. Det er atypisk i en byggesag som denne, men vi tror på, at det skaber grobund for et godt og langvarigt forhold mellem udlejer og lejer,” siger Peter Gravesen, der nu ser frem til, at de sidste mangler er udbedret, og lejerne får ro.

Fotos er taget, da det sidste arbejde blev udført, og lige inden NNE flyttede ind.  

Byggesagens tidsforløb  

  • Sommeren 2016: PKA og NNE indledte dialog om, at NNE skulle flytte domicil til Hirschsprung Hus.
  • Januar 2017: Kontrakten blev indgået, hvorefter projekteringen begyndte i et samarbejde mellem PKA, NNE og Over Byen Arkitekter.
  • Juni 2017: Skou Gruppen vandt opgaven i hovedentreprise.
  • Primo juli 2017: Skou Gruppens håndværkere gik i gang totalrenoveringen af de fire bygninger og byggeriet af tilbygningen.
  • 15. januar: NNE’s medarbejdere havde første arbejdsdag i det 10.500 kvadratmeter nyrenoverede domicil. 
  •  Foruden NNE bor også fem andre virksomheder i Hirschsprung Hus. Disse virksomheder har boet på matriklen under renoveringen af de bygninger, der nu danner ramme om NNE’s domicil.
Skou Gruppen A/S
Kærvej 34
2970 Hørsholm
Hørsholm Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26654653
P nummer: 1002020845

Kontaktperson

Martin Skou Heidemann
Adm. direktør, Partner
+45 28358015 ms@skougruppen.dk

Send til en kollega

0.047