23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hvad er forskellen på grå og rødbrune plastrør?

Hvad er – ud over farven - forskellen på grå og rødbrune plastrør? Kan man bruge dem begge vilkårligt i et byggeprojekt?

Her er svaret helt enkelt Nej. Plastrørs farve angiver i Danmark traditionelt rørets anvendelsesområde i byggeprojektet. En tommelfingerregel siger, at rødbrune rør anvendes nedgravet i jorden uden for bygningen eller støbt ind i gulvet under bygningen. Grå rør anvendes inden for i bygningen, både synligt og ikke-synligt.

Vær her opmærksom på, at farven på rør - rødbrune og grå - udelukkende bunder i traditioner og anbefalinger, og farverne er derfor ikke direkte sammenlignelig med andre producenters rør i Danmark og på andre europæiske markeder. Producenterne er ikke bundet af en farvekode på plastrør.

Se efter mærket
Farven er altså kun en tommelfingerregel. Både de rødbrune og grå rør produceres efter europæiske standarder, der gør dem egnet til et helt specifikt formål. Rørene påtegnes et mærke, der angiver anvendelsesområdet.

På Wavin's hjemmeside kan du læse en artikel om de forskellige mærker B, BD, U og UD og anvendelsesområderne. Du kan også se en video.

Læs artiklen her

Se videoen her

 

Wavin Denmark A/S
Wavinvej 1
8450 Hammel
Favrskov Kommune
Danmark
CVR nummer: DK41895128
P nummer: 1003065308

Kontaktperson

TC
Trine Christiansen
Marketing Content Specialist
+45 26364740 trine.haugaard.christiansen@wavin.com

Send til en kollega

0.047