23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Skou Gruppens regnskab viser rekordhøj overskudsgrad

Samtidig med en omsætning, der er vokset med næsten 30 procent, og vækst i organisationen har entreprenørvirksomheden formået at styrke overskudsgraden markant i det seneste regnskabsår.

Fra 1. oktober 2016 til 30. september 2017 har Skou Gruppen opnået en omsætning på 428 millioner kroner (326 millioner kroner i 2015/16) og et resultat før skat på 32,5 millioner kroner (18,3 millioner kroner i 2015/16). I forrige årsregnskaber har Skou Gruppen brystet sig med en overskudsgrad på 5,7 procent, og den er nu vokset til 7,6 procent i regnskabet for 2016/17.    

”Vi har hævet vores indtjening, selvom vi har været igennem en kraftig vækst, der har lagt et stort pres på hele organisationen. Det er vi ovenud tilfredse med og glæder os over, at den kæmpe indsats, vores medarbejdere har lagt på byggepladserne, afspejler sig i et rigtig flot regnskab,” siger Martin Skou Heidemann, adm. direktør i Skou Gruppen.  

En styrket indtjening parallelt med kraftig vækst
Da Skou Gruppen fremlagde regnskab for et år siden, meddelte Martin Skou Heidemann samtidig, at ambitionen for regnskabsåret 2016/17 ikke var en større omsætning. Skou Gruppens ledergruppe var nervøs for, at det ville skabe ubalance i organisationen og skade overskudsgraden, hvis omsætningen fortsatte med at vokse. Den frygt er nu blevet gjort til skamme.

”Markedet har efterspurgt os mere, end vi troede, og den udfordring har vi stolte taget op. Det har betydet, at vores antal af byggesager er steget ligesom byggesagernes størrelse. Vi har derfor investeret mange ressourcer i, at organisationen kunne følge med og i at sikre den stramme byggestyring, som er nøglen til vores succes og til at levere kvalitet,” forklarer Martin Skou Heidemann og uddyber:

”Vores medarbejdere på alle niveauer i organisationen har leveret en kraftpræstation, så vi har kunnet få byggesagerne succesfuldt i mål. Det er de selvfølgelig også blevet belønnet for. Men vi er også klar over, at deres store arbejdsmængde ikke er holdbar i længden. Virksomhedens indtjening skal gå hånd i hånd med et godt arbejdsmiljø.”

Flere byggeledere skal være med til at sikre indtjeningen
Rekruttering af nye medarbejdere har også været nødvendigt for at have ressourcer til at løfte byggesagerne. Martin Skou Heidemann forklarer, at virksomheden ikke har oplevet problemer med at rekruttere kvalificerede håndværkere på dansk overenskomst, men at han derimod ser kvalificerede byggeledere som en kommende mangelvare i branchen:

”I det forgangne regnskabsår ansatte vi også nye dygtige byggeledere, hvor flere af dem selv havde opsøgt os ud fra et ønske om, at de gerne vil lære, hvordan de skaber økonomiske resultater på et byggeri. Men vi ved også, at dygtige byggeledere ikke hænger på træerne. Derfor har vi i det nye regnskabsår et særligt fokus på fortsat at rekruttere kvalificerede medarbejdere, som ønsker at være en del af et hold med succes.”

Ordrebog indikerer en fortsat stærk bundlinje
Ledelsens fokus på rekruttering skyldes også en ordrebog, som i skrivende stund peger på, at Skou Gruppen endnu en gang øger sin omsætning i næste regnskab.

”Regnskabet for 2016/17 lader ikke til at blive en enlig svale. På nuværende tidspunkt er vores ordrebog fyldt godt op med projekter svarende til 478 millioner kroner. Og med de dygtige medarbejdere, vi har på alle niveauer i organisationen, har jeg en klar forventning om, at vi igen vil opnå en flot overskudsgrad,” slutter Martin Skou Heidemann.    

Se Skou Gruppens regnskaber 

Skou Gruppen A/S
Kærvej 34
2970 Hørsholm
Hørsholm Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26654653
P nummer: 1002020845

Send til en kollega

0.109