23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Byggeri af passivhus i massivtræ kræver brandsikker facadeløsning

Bygninger i massivtræ er en voksende tendens i Norden. I det nye år spirer et nyt byggeri frem i Linköping i Sverige. Valget af træ stiller høje krav til brandsikkerhed, og det får bygherrer til at isolere med stenuldsløsning fra ROCKWOOL.

Sydsverige – nærmere betegnet Linköping - får inden længe et bæredygtigt vartegn. Det sker, når byggeriet af byens første flerfamilies massivt træ, Valla Berså, står færdigt i det nye år. Byggeriet er rundt; nogen siger som en UFO, andre siger som en donut, men alle er enige om, at formen på bygningen er helt speciel. Udover sin unikke form er bygningen et passivhus – det vil sige energieffektiv helt ind til inderste skrue og bygget med en massiv træramme - noget, der stiller høje krav til brandsikkerheden i bygningen.

Særligt byggeri stiller store krav til byggematerialerne
Fordi byggeriet er i massivtræ og samtidig i seks etager, har brandsikkerheden været en høj prioritet for bygherren, Peter Lindstén fra Byggnads AB Lindstén. For Peter Lindstén var det afgørende med højest mulig brandsikkerhed for at beskytte både beboerne og bygningen i tilfælde af brand. Og her spillede type af facadeisolering en afgørende rolle:

”Til byggeriet af Valla Berså stillede vi høje krav til brandegenskaben i de produkter, vi brugte fordi bygningen er i massivtræ. Som isolering valgte vi derfor facadeløsningen, REDAir FLEX fra ROCKWOOL, som både er brandsikkert og utrolig let at montere”, fortæller Peter Lindstén, med henvisning til bygningen særlige form, der kræver produkter, som er nemme at arbejde med.

Udover at REDAir FLEX er brandsikkert og skaber en effektiv byggeproces, giver facadesystemet også en optimal indeklima i træbygningen, fordi det er uorganisk og fugtafvisende.

Naturlig løsning til bæredygtigt træbyggeri
I takt med at byggerier i massivt træ som Valla Berså ses oftere og oftere, stiller byggeriets aktører også krav til de materialer, der skal indgå i bygningen sammen med træet. Og her kan stenuldsløsninger noget særligt, når det kommer til bæredygtigt træbyggeri:

”Stenuld passer naturligt ind i fremtidens bæredygtige byggeri i massivt træ på flere niveauer. Stenuld er baseret på sten og dermed naturligt lige som selve det massive træ. Det er brandsikkert og beskytter beboerne og konstruktionen. Endelig er stenuld genanvendeligt og bevarer sin funktion i hele bygningens levetid, ” siger Magnus Kamstedt, konsulent hos ROCKWOOL Sverige.

 Læs mere om ROCKWOOL og vores løsninger til bygnigner til massivtræ her

ROCKWOOL Danmark A/S
Hovedgaden 501
2640 Hedehusene
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK42391719
P nummer: 1003070002

Send til en kollega

0.051