23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fra syrisk flygtning til murerlærling med topkarakterer

Ismael Akram startede sin vej ind på det danske arbejdsmarked hos Skou Gruppen for tre år siden. Han begyndte som arbejdsmand og er nu blevet ansat som murerlærling med karakterer, der tyder på en lovende fremtid som murer.

Syriske Ismael Akram på 27 år har netop haft første arbejdsdag som murerlærling hos Skou Gruppen. Men virksomheden og kollegerne er slet ikke fremmede for ham. Siden januar 2015 har han arbejdet hos Skou Gruppen, hvor han startede i virksomhedspraktik som tømrer og senere blev ansat som arbejdsmand. Nu har han valgt at uddanne sig som murer og fortsætter som murerlærling hos Skou Gruppen.

”Min far arbejdede som murermester i Syrien i 30 år. Nogle gange hjalp jeg ham med at mure, mens jeg studerede til advokat på Damaskus Universitet. Så jeg ville gerne tilbage til det fag og blive dygtig til at bygge i Danmark,” fortæller Ismael Akram.

Leder hjalp med at finde murervejen
Som ny i Danmark kan det være svært at finde ud af, hvordan uddannelsessystemet fungerer. Derfor spurgte Ismael om gode råd hos sin nærmeste leder, Roland Hansen, om hvordan han kom i gang som murer.

”Roland talte med vores direktør Martin Skou Heidemann om, hvad jeg gerne ville. Martin kom ud og talte med mig på byggepladsen og forklarede mig, at jeg skulle starte på erhvervsskole for at blive murer, og at jeg inden skolestart skulle bestå en matematikeksamen. Jeg måtte gerne blive hos Skou Gruppen som murerlærling, og det er dejligt, fordi jeg er glad for mine kolleger, og vi smiler altid sammen,” forklarer Ismael Akram.    

Topkarakterer lover godt for fremtiden som murer
Ismael Akram fik et 12-tal ved den matematikeksamen, som sikrede ham adgang til grundforløbet på mureruddannelsen på Erhvervsskolen Nordsjælland i Hillerød. Efter et halvt års grundforløb på mureruddannelsen skulle han til endnu en eksamen. Her fik han både skriftligt og mundtligt et 10-tal. Alle var meget tilfredse med hans indsats, men selv havde han håbet på et 12-tal.  

”Nu går jeg sammen med murersvend Michael Nielsen, og vi møder hver dag kl. 6 på en byggeplads på Enghavevej. Michael lærer mig at blande mørtel, skære mursten til og forskellige teknikker til at mure,” siger Ismael Akram, der selv bliver murersvend sommeren 2021.  

Arbejdet på byggepladsen gjorde det nemmere at lære dansk
Tilbage i januar 2015 havde Ismael Akram kun været i Danmark i få måneder efter flugten fra Syrien, da mentor- og støttekorpset Restart tog kontakt til Martin Skou Heidemann. De ville undersøge, om Ismael Akram kunne komme i virksomhedspraktik hos Skou Gruppen parallelt med sin sprogundervisning i dansk. Virksomhedspraktikken udviklede sig til fastansættelse som arbejdsmand, hvor Ismael Akram har arbejdet på lige vilkår som sine kolleger.  

”Jeg synes, at alle flygtninge, der kommer til Danmark, skal starte i virksomhedspraktik samtidig med, at de går på sprogskole. Mine kolleger har hjulpet mig med at lære dansk og har rettet mig, hvis jeg sagde noget forkert. I dag kan jeg tale dansk, jeg tjener mine egne penge, og jeg betaler skat ligesom alle andre,” siger Ismael Akram.

Til daglig bor han med sin kone og deres lille søn i Hørsholm.

Skou Gruppen A/S
Kærvej 34
2970 Hørsholm
Hørsholm Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26654653
P nummer: 1002020845

Send til en kollega

0.096