23948sdkhjf

Certificeret energiledelsessystem giver god energi i Irma

| Medlemsnyhed | Indrykket af FORCE Technology

I Irma er man ikke bange for at gå nye veje og stille høje krav, hvad enten det er indenfor miljø, dyrevelfærd eller kvalitet. Irma har nu som den første af Coops butikskæder, opnået en certificering af deres energiledelsessystem.

Smilene var store, da divisionsdirektør Nils Linde Olsen fra FORCE Technology overrakte certifikatet til Irmas direktør Søren Steffensen som bevis på, at Irma har opnået en DS/EN ISO 50001 certificering af deres energiledelsessystem.

Coops dagligvarekæder, som udover Irma, omfatter SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, Kvickly og Fakta, vil med projektet Energi2020, spare 20 % på energiforbruget frem mod 2020 i forhold til 2016. En forventet samlet investering på 300 millioner kroner skal sætte gang i en række større energieffektiviseringstiltag, hvilket også indebærer certificeringen efter DS/EN ISO 50001.

Høje energiomkostninger
Op mod selve certificeringen har Irma arbejdet benhårdt på at overvåge og forbedre sit energiforbrug i butikkerne. Grundet de meget høje energiomkostninger i Danmark, kan det for de fleste virksomheder betale sig at sætte fokus på energiomkostninger og effektivisere energiudnyttelsen.

Irmas energioptimering omfatter blandt andet installation af nye hoved- og bimålere på el, vand og varme, CTS-anlæg til styring og overvågning af ventilation og varme m.m., udskiftning til LED-belysning samt central overvågning af kølemøbler. Alle disse målere og værktøjer gør det muligt at effektivisere og styre energiforbruget i hver enkelt butik. Samtidig registreres data således, at Irma løbende kan vurdere, hvor det bedst kan betale sig at sætte ind og, om udviklingen går den rigtige vej.

Certificeret energiledelse – et effektivt værktøj
Coop valgte at gå med FORCE Certification som partner på at certificere energiledelsessystemet og Kira Toft Schmidt, Projektleder i Coop, fortæller :

”Vi oplevede allerede i tilbudsfasen en meget professionel dialog med FORCE Certification. Vi følte, at der blev lyttet til vores behov, og tilbuddet var fuldstændig skræddersyet og gennemskueligt, hvilket gjorde det meget nemt at tage stilling til.”

FORCE Certification indledte samarbejdet med en præ-audit af Coops energiledelsessystem for at vurdere, om Coop var klar til den egentlige certificeringsproces. Derefter foregik selve certificeringsprocessen over to faser, hvor auditorer fra FORCE Certification i fase 1 verificerede, om Irmas energiledelsessystem var i overensstemmelse med DS/EN ISO 50001-standarden, mens auditorerne i fase 2 efterprøvede implementering og effektiviteten af energiledelsessystemet, bl.a. gennem interviews af medarbejdere og ledelse.

”Vi har haft et rigtig godt samarbejde med FORCE Certification gennem hele processen. Det har været et rigtig stort arbejde at skabe overblik og blive klar til certificeringen og det siger sig selv, at når man øger antallet af energimålere fra 8.700 til op imod 20.000, så får man også meget store mængder af data og dokumentation at holde styr på. Derfor har det været nødvendigt med en certificeringspartner, der har haft forståelse for, at vi har været på en stor opgave, hvilket FORCE Certification har haft – uden dog at gå på kompromis med de krav, der stilles i ISO 50001, siger Kira Toft Schmidt.”

Irma går forrest – men det er bare begyndelsen
Projektet Energi2020 omfatter også de andre dagligvarekæder i Coop-koncernen og certificeret energiledelsessystem skal ligeledes rulles ud til også at omfatte de andre dagligvarekæder i løbet af 2018. Således er energiledelse med til både at spare penge, få bedre overblik over energien og sikre optimal drift og samtidig understrege Coops samfundsansvar.

Læs mere: Energiledelsescertificering - FORCE Certification

Eller kontakt:

Anne Husted
Salgschef
Telefon: +45 22 69 73 87
E-mail: ahu@force.dk 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
FORCE Technology

Park Allé 345
2605 Brøndby
Danmark
FORCE  Technology

Send til en kollega

0.161